Producatorul taiwanez de echipamente electronice Acer a anuntat lansarea primului smartphone de pe piata capabil sa filmeze continut video in format 4K (de foarte inalta definitie). Prezentarea oficiala va avea loc in cadrul targului de tehnologie IFA din Berlin, care se va desfasura in perioada 6-11 septembrie.
Liquid S2, noul smartphone pe care il pregateste compania taiwaneza va rula sistemul de operare Android 4.2.2 si va fi propulsat de un procesor quad-core de 2,2 GHz de la Qualcomm si de o memorie RAM de 2GB, relateaza GSMArena.com.
Pe partea de dotari, Acer Liquid S2 va beneficia de un ecran de 6 inch cu rezolutie Full HD, protejat de o sticla tip Gorilla Glass (generatia a treia) cu o capacitate de stocare de 16GB, cu posibilitatea de a extinde spatiul la 128GB, cu ajutorul slotului de card microSD.
Punctul forte al telefonului va fi camera foto, Acer optand pentru un model de 13MP al carei sezor este iluminat din spate, ceea ce se traduce, in teorie, prin poze mai clare in spatii inchise sau cu lumina scazuta.
Dispozitivul va beneficia si de o camera frontala destinata convorbirilor de 2MP si capacitate de inregistrare video in Full HD. Pe langa functiile obisnuite ale camerei, viitorul dispozitiv va incorpora si capacitatea de a capta imagini video in rezolutii 4K (Ultra HD), a caror claritate este de pana la patru ori mai mare decat in cazul unei inregistrari Full HD.
In plus, smartphone-ul Liquid S2 va dispune si de o functie tip “panorama”, care va putea crea imagini panoramice de pana la 27 megapixeli.
Telefonul va avea suport pentru conexiunile de mare viteza 4G, Wi-Fi, Bluetooth versiunea 4.0 si urmeaza sa fie lansat la finalul lunii octombrie in Europa.
Pana in acest moment nu exista detalii referitoare la pietele pe care va fi disponibil si nici pretul la care se va comercializa.
Wall-Street.ro va fi prezent la editia din acest an a IFA Berlin si va va prezenta cele mai noi lansari din domeniul tehnologiei.

Sursa foto: captura GSMArena.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri