Veniturile din sponsorizari obtinute de cea de-a XXI-a editie a Festivalului George Enescu, cel mai important eveniment cultural al anului din Romania, au inregistrat scaderi semnificative anul acesta, in unele cazuri si de 35-40%, a declarat pentru wall-street.ro, Oana Marinescu, directorul de comunicare al festivalului.
Bugetul acestei editii este de 39 de milioane de lei, dintre care 35 de milioane sunt de la bugetul de stat, restul sumei provenind din sponsorizari si vanzarea de bilete.

“Veniturile din sponsorizari au inregistrat scaderi semnificative fata de editia anterioara, in unele cazuri ajungand la 35-40%”, a declarat Marinescu.

Intrebata daca au fost si companii care au decis ca anul acesta sa nu mai sustina festivalul, Oana Marinescu a spus doar ca sponsorii importanti au investit si in acest an evenimentul.

Principalii parteneri ai Festivalului George Enescu sunt Unicredit Tiriac Bank, Enel, Rompetrol, Spectacular, JTI si Oma Vision (agentia de comunicare a Oanei Marinescu).

Pentru aceasta editie a festivalului au fost puse in vanzare peste 125.000 de bilete (abonamente si bilete individuale). Saptamana trecuta mai erau disponibile in jur de 7.000 de bilete, potrivit celor mai recente date oferite de organizatori.

Concertele care s-au vandut cel mai bine au fost cel de deschidere a festivalului (1 septembrie), concertele sustinute pe 1, 2 si 4 septembrie de Radu Lupu (artist considerat a fi unul dintre cei mai buni lume pianisti din lume) si cel la care va participa John Malkovich, actor nominalizat de doua ori la Premiile Oscar. Astfel, pe 9 septembrie, Malkovich va interpreta rolul unui criminal in serie in concertul “The Infernal Comedy - Confessions of a Serial Killer”.

Biletele pentru toate aceste concerte au fost vandute. Pentru concertele sustinute de Radu Lupu, biletele s-au terminat inca din 15 aprilie, prima zi de vanzare a acestora.

Pentru prima data, la aceasta editie a festivalului, evenimentul va putea fi vizionat si ascultat live (prin video si audio streaming) pe site-ul festivalului, dar si in cinematograful Grand Cinema Digiplex din centrul comercial Baneasa Shopping City.

De asemenea, concertele pot fi ascultate prin live streaming pe telefon de catre cei care isi descarca aplicatiile festivalului pentru iPhone si smartphone-uri Android.

Cea de-a XXI-a editie a Festivalului "George Enescu" se desfasoara intre 1 - 28 septembrie in Bucuresti si in mai multe orase din tara. Prima editie a evenimentului a avut loc pe 4 septembrie 1958, la trei ani de la moartea lui George Enescu.

Citeste si: Ei sunt tinerii care au “digitalizat” Festivalul George Enescu. Site-ul a avut peste 8.000 de vizitatori in prima zi a evenimentului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »



Setari Cookie-uri