Doi hackeri romani au fost condamnati, miercuri, la 7 si, respectiv, 15 ani de inchisoare pentru participarea lor la o vasta retea de piratare a datelor bancare pe internet, a anuntat Departamentul american de Justitie, scrie Mediafax.

In total, aceasta retea a reusit sa afecteze o multime de magazine, dintre care 250 de restaurante Subway, si sa fure datele bancare ale peste 100.000 de detinatori de carduri, pentru un prejudiciu estimat la peste 17,5 milioane de dolari.

Adrian-Tiberiu Oprea, in varsta de 29 de ani, extradat de Romania, si Iulian Dolan, in varsta pe 28 de ani, au pledat vinovat pentru complot la frauda informatica si acces fraudulos la un sistem securizat. Primul a recunoscut printre altele ca a realizat transferuri bancare frauduloase.

Conform documentelor judiciare citate de un comunicat al ministerului, cei doi romani, alaturi de un compatriot in varsta de 27 de ani, au piratat intre 2009 si 2011 sute de calculatoare din Statele Unite pentru a fura numere de carduri bancare si de plata din magazine mari, precum si date asociate apartinand cetatenilor americani.

Conform aceleiasi surse, cei doi au piratat de la distanta sute de puncte informatice din magazinele americane, unde datele bancare ale clientilor erau stocate electronic.

Oprea, seful echipei, si Dolan, consilierul sau apropiat, au aflat prin intermediul Internetului care sunt punctele de vanzare vulnerabile, inainte de a le lua in posesie si a instala un software care inregistra si stoca toate datele.

Apoi ramanea doar ca aceste date bancare sa fie transferate electronic catre diverse locatii de stocare implementate de Oprea. Acesta a incercat ulterior sa foloseasca datele furate pentru a face plati neautorizate sau pentru a le transfera complicilor pentru a fi folosite in acelasi mod, conform comunicatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri