Grupul Yahoo Inc., lider mondial in furnizarea de servicii de e-mail, a anuntat luni ca un nou virus informatic a infectat o mica parte din baza sa de date, de aproximativ 200 milioane de conturi, informeaza Reuters.
Virusul denumit Yammaner, este primit in mailbox-uri cu denumirea de New Graphic Site. Odata deschis, mesajul infecteaza computerul si este imprastiat altor useri din lista, spun expertii.

E-mailul trebuie doar deschis si virusul se extinde, comparativ cu cei mai multi viermi informatici care sunt ascunsi in atasamentele mail-urilor si cer utilizatorilor sa faca pasi aditionali pentru a elibera virusul.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa isi updateze antivirusii si sa blocheze orice e-mail trimis de pe adresa "av3@yahoo.com."

Am facut demersuri pentru a rezolva problema si pentru a ne proteja userii de viitoare atacuri ale acestui vierme, a afirmat purtatorul de cuvant al grupului Yahoo, Kelley Podboy, citata de Reuters.

Cand aflam de un abuz pe e-mail cum ar fi un virus de acest gen sau alte amenintari online, luam imediat initiativa. O solutie care nu cere nici o actiune aditionala din partea userilor, a fost deja automat distribuita tuturor clientilor de Yahoo Mail, a completat Kelley Podboy.

Site-ul Symantec's Security Response sugereaza userilor de Yahoo Mail sa se protejeze de acest virus prin upgradarea ultimelor versiuni de teste ale Yahoo Mail software.

"Viermele nu poate prejudicia nimic in noua versiune de Yahoo Mail Beta", spun reprezentantii Symantec's.

Yamanner se foloseste de slabiciunile tehnologiei Javascript, utilizata pentru a face programele de mail mai usor de utilizat. Expertii afirma ca adresele de e-mail sunt trimise unui server rezervat unor campanii de spamuri. Denumirea tehnica a virusului este "JS.Yamanner".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri