Operatorul de telefonie mobila Vodafone a fost victima unei piraterii informatice, iar datele persoanle a doua milioane de clienti germani, inclusiv coordonatele bancare ale acestora au fost furate, a anuntat firma joi, relateaza AFP.

Vodafone a precizat ca a informat clientii vizati prin e-mail si s-a declarat convinsa ca furtul nu vizeazeaza nici numerele carddurilor bancare si nici numerele de telefon mobil ale celor in cauza. In schimb, numele, adresele, datele de nastere si coordonatele bancare au fost furate, a recunoscut Vodafone, filiala grupului britanic cu acelasi nume.

Potrivit filialei, doar "o cunoastere detaliata (a sistemului) si o doza mare de energie infractionala" au permis piratarea acestor date "ingropate adanc in sistemul informatic".

Un suspect a fost deja identificat, iar autoritatile, care au fost alertate de catre Vodafone, i-au perchezitionat locuinta.

Acest caz are loc in contextul in care germanii sunt profund destabilizati de dezvaluiri care curg, de la Edward Snowden, despre un presupus spionaj practicat in Europa de catre serviciile de informatii americane.

Citeste si:
O noua runda de finantare ,,Connecting for Good"
O noua runda de finantare...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Primele oferte combinate Vodafone + UPC: Cum se vor integra serviciile