Vodafone Group a obtinut acordul majoritatii actionarilor Kabel Deutschland pentru oferta de preluare a operatorului german de servicii prin cablu, in valoare de 7,7 miliarde de euro, relateaza Bloomberg.

Kabel Deutschland a anuntat ca cel putin 75% dintre actionari au aprobat oferta pana la termenul limita de 11 septembrie. Actionarii care nu si-au dat inca acordul mai au aceasta posibilitate in perioada 17-30 septembrie.

Compania germana este un element esential al strategiei de extindere a Vodafone, grupul britanic fiind in cautare de solutii de crestere a veniturilor.

Kabel Deutschland este cea mai mai companie de servicii prin cablu din Germania, cea mai mare piata a Vodafone, si a atras o oferta si din partea Liberty Global, scrie Mediafax.

Achizitia de catre Vodafone a fost pusa in pericol de investitorii care si-au pastrat actiunile in speranta unui castig mai mare. Elliott Management, companie condusa de miliardarul Paul Singer, a cumparat actiuni si a devenit cel mai mare actionar al Kabel Deutschland, cu o participatie de 10,9%, in zilele de dinaintea termenului limita.

Fondul de hedging a vrut sa profite de o lege germana potrivit careia un cumparator care obtine cel putin 75% din actiunile unei companii trebuie sa ofere mai multi bani restului actionarilor, a spus o sursa apropiata situatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri