Veniturile celor mai mari 30 de operatori de telecomunicatii de pe piata locala au fost anul trecut de 3,64 miliarde de euro, mai mici cu 880 de milioane de euro comparativ cu 2008, potrivit datelor publicate de Ministerul de Finante si centralizate de wall-street.ro in seria de analize "5 ani de criza".

Cele mai mari scaderi ale veniturilor au fost inregistrate de companiile care sunt si cei mai mari jucatori in domeniu: Orange, Vodafone, Romtelecom, UPC sau Telemobil. Daca in cazul UPC si Telecom scaderile cifrelor de afaceri au fost de zeci de miloane de euro, pentru primii trei operatori telecom din Romania reducerile variaza intre 225 de milioane de euro (Romtelecom) si 412 milioane de euro (Vodafone).

De asemenea, numarul de angajati al companiilor din telecom a scazut cu circa 2.425 de persoane aproape cinci ani de criza.

Pe de alta parte, cei mai mari 30 de operatori de telecomunicatii de pe piata locala au avut anul trecut un profit total de 365,9 milioane de euro, la jumatate comparativ cu 2008, primul an de criza.

Citeste si:
Cheltuim pe haine si pantofi mai mult decat pe sanatate si educatie
Romanii cheltuiesc pe...

Nota: Datele financiare din tabel sunt pe baza informatiilor de pe site-ul Ministerului de Finante, dar si a informatiilor oferite de Registrul Comertului.

Datele pentru Romtelecom sunt din raportul OTE, grupul grec care detine compania.

In cazul Romtelecom profitul este cel brut si nu cel net, cum este cazul celorlate 29 de companii care si-au publicat indicatorii financiar pe site-ul Ministerului de Finante.

Afla mai multe din articolul: Cei mai mari 30 de operatori telecom din Romania si-au injumatatit profitul intre 2008 si 2012

Citeste si:
Climoc, Orange: In sine, capitalismul nu este nici bun, nici rau
Climoc, Orange: In sine,...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dodo Pizza va angaja 20 de nepalezi in pizzerii, in 2020