Compania de telecomunicatii Orange si operatorul de sateliti SES planuiesc sa "exporte" si in alte tari modelul serviciului de televiziune prin satelit Orange TV, care a fost lansat in luna iunie in Romania.

Norbert Hölzle, Senior Vice President Comercial Europe al SES, a declarat pentru agentia Mediafax, la targul de comunicatii IBC, care se desfasoara in perioada 12 - 17 septembrie, la Amsterdam, ca lansarea platformei Direct-to-Home (DTH) Orange TV in Romania a fost un model "de succes", care va fi implementat si pe alte piete.

Hölzle a refuzat sa precizeze care sunt tarile in care Orange si SES planuiesc sa lanseze un serviciu de televiziune prin satelit similar Orange TV din Romania.

Totusi, Hölzle a precizat ca, dupa incheierea targului IBC, urmeaza sa aiba o intalnire cu conducerea Orange Romania pentru a discuta despre parteneriatul celor doua companii in domeniul televiziunii prin satelit, precum si despre numarul de abonati pe care platforma Orange TV i-a atras in Romania, in cele patru luni de la lansare.

Pe de alta parte, intr-o conferinta de presa organizata la targul IBC, Ferdinand Kayser, Chief Commercial Officer al SES - companie ce opereaza 53 de sateliti la nivel international -, a declarat ca piata de televiziune din Romania este foarte competitiva: "Penetrarea serviciilor de televiziune pay TV (cu plata, n.r.) este de 85% in Romania".

Totodata, intr-o declaratie acordata Mediafax, Ferdinand Kayser a subliniat interesul SES de a sustine procesul de tranzitie la televiziunea digitala din Romania.

"Strategia noastra in Romania este sa ne concentram pe DTH si sa sustinem Orange in dezvoltarea activitatilor de televiziune pay TV (serviciul Orange TV, n.r.). De asemenea, noi credem ca acest lucru va avea un impact puternic in contextul tranzitiei de la televiziunea analogica terestra la televiziunea digitala terestra", a mai spus Ferdinand Kayser.

Potrivit oficialilor SES, autoritatile romane ar trebui sa nu piarda din vedere ca satelitii reprezinta cea mai buna alternativa si, totodata, un mijloc complementar de distributie pentru retelele terestre care transmit semnalul TV.

Orange Romania a primit, pe 21 mai, aprobarea Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa se lanseze efectiv pe piata de retransmisie TV. Atunci, Orange Romania a primit de la CNA un aviz de retransmisie pentru programe de televiziune prin satelit, sub denumirea "Orange TV".

Potrivit documentelor depuse la CNA la momentul respectiv, numarul estimat de abonati al platformei Orange era de 50.000.

Platforma Orange TV a fost lansata efectiv pe 11 iunie, televiziunile din oferta sa fiind retransmise prin intermediul companiei de sateliti SES. Oferta Orange TV consta in 100 de televiziuni, 40 de fiind High Definition, iar dintre acestea 26 sunt in premiera retransmise in Romania.

Compania Orange estimeaza ca va avea pana la sfarsitul anului 2015 un numar de 300.000 de abonati la platforma de satelit Orange TV, potrivit informatiilor publicate in cel mai recent raport financiar al companiei, citate in la sfarsitul lunii iulie de broadbandtvnews.com.

Conform aceleiasi surse, in prezent, la nivel international, compania Orange are un numar total de 6.164.000 de abonati la serviciile sale de televiziune.

Cei mai multi dintre acestia sunt in Franta, unde Orange are 5.322.000 de abonati la serviciile sale de televiziune prin satelit si IPTV. In Polonia, Orange are 699.000 de abonati la serviciile sale de televiziune.

Pe de alta parte, in Spania, Orange estimeaza ca va avea 100.000 de abonati la serviciile sale de televiziune in urmatoarele 12 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri