In conditiile in care traficul de date a crescut cu 40% anul acesta fata de aceeasi perioada a anului trecut si penetrarea smartphone-urilor continua sa creasca, in prezent fiind de 18% din totalul clientilor Orange Romania, compania a decis sa modifice, pe alocuri puternic, oferta de servicii. Vezi mai jos ce ofera liderul telecom pe piata locala.

„40% dintre utilizatorii de smartphone-uri se uita dimineata, imediat cum se trezesc, la telefon. 50% dintre ei dau check-in pe anumite retele sociale si 90% schimba informatii de pe smartphone, prin intermediul Internetului mobil. In acest context, anuntam modificari majore atat pe segmentul prepay cat si postpay”, a declarat luni Jean-Francois Fallacher, CEO al Orange Romania.

De exemplu, in cazul evenimentului muzical Summer Well Festival, traficul de upload a crescut de la 50% in 2012 la 146% anul acesta.

Incepand de astazi, toate abonamentele Orange includ trafic de date, aplicatia Orange Antivirus pentru navigare pe internet, servicii de stocare si de protectie a informatiilor din telefon, precum si servicii de divertisment. Serviciile si aplicatiile noi din oferta de toamna, incluse in abonamente, sunt menite sa simplifice accesul clientilor la lumea digitala si sa le ofere experiente complete de utilizare a noilor tehnologii, oriunde si de pe ce orice tip de ecran.

Internet mobil inclus in toate abonamentele Orange si optiunile PrePay

Astfel, clientii care aleg abonamentele Delfin vor avea de acum trafic de date inclus, acces gratuit la Portalul Orange pe mobil si bonus aplicatia Orange Antivirus.

Cei ce opteaza pentru abonamentele Cangur vor beneficia de pachete de date mobile cu mai mult trafic inclus, acces gratuit la Portalul Orange pe mobil, iar ca bonus spatiu de stocare in Orange Cloud, aplicatia Orange Antivirus si trafic gratuit prin aplicatia Libon.

Clientii care aleg abonamentele Tigru vor primi bonus aplicatia Orange Antivirus, precum si spatiu de stocare in Orange Cloud, iar pentru abonamentul Tigru 30, acestia vor primi, in plus, aplicatia Deezer si serviciul Back-up Kit.

Abonamentele Pantera aduc, incepand de astazi, cea mai rapida conexiune de internet pe mobil, la viteze 4G, pe langa servicii oferite bonus: aplicatia Orange Antivirus, serviciul Backup Kit, Asigurarea pentru telefon si aplicatia Orange TV Go, care ofera acces la TV de pe orice tip de ecran.

Din 18 septembrie, utilizatorii de cartele PrePay vor beneficia de un nou portofoliu simplificat de optiuni, toate cu trafic de date inclus. In premiera, clientii PrePay vor avea posibilitatea de a folosi internet pe mobil la viteze 4G, pentru a impartasi instant cele mai bune momente cu prietenii.

O alta noutate de la Orange este portofoliul de abonamente Business Open, care le ofera clientilor companii mici si mijlocii flexibilitatea necesara pentru a-si crea propria combinatie de resurse si servicii, in functie de marimea companiei, de buget, de angajati si de nevoile de comunicare. Abonamentele ofera, in functie de valoarea lor, un numar de unitati, care pot fi folosite pentru apeluri si SMS-uri nationale si internationale, spatiu de stocare in Orange Cloud, Asigurarea pentru telefon, Orange Antivirus si serviciul Backup Kit. Toate abonamentele Business Open au trafic de internet inclus, ce poate fi utilizat la viteze de pana la 75 Mbps pentru download si 37,5 Mbps pentru upload, in functie de aria de acoperire si de valoarea abonamentului.

Orange introduce o noua gama de telefoane mobile

In prezent, compania are in portofoliu 7 device-uri compatibile 4G, urmand sa adauge in perioada urmatoare inca cinci.

Acestea sunt Orange Yumo, Nokia Lumia 625, Blackberry Q5, Samsung Galaxy S III 4G si Samsung Galaxy Note 3. Cei ce aleg aceste modele vor beneficia in acelasi timp de avantajele tehnologiei HD Voice. De asemenea, Orange va aduce, in exclusivitate, doua smartphone-uri accesibile, Orange Zali, din gama proprie si modelul Samsung Galaxy Trend Lite. Clientii pot alege telefonul Nokia Lumia 520, primul terminal cu sistem de operare Windows aflat in oferta best deal, la cel mai bun pret de pe piata si disponibil intr-o gama variata de culori. De la mijlocul lunii octombrie, la Orange va fi disponibila si tableta Samsung Galaxy Tab 3 10.1, o tableta 4G, la un pret accesibil.

Aplicatii noi de la Orange

Aplicatia Orange Antivirus, realizata in colaborare cu Bitdefender, ofera clientilor Orange posibilitatea de a-si proteja telefoanele si tabletele, cu sistem de operare Android, impotriva virusilor, a aplicatiilor ce pot reprezenta un pericol si de a fi in deplina siguranta atunci cand navigheaza pe net. Aplicatia asigura si posibilitatea de localizare, blocare sau stergere a informatiilor din telefon, de la distanta, in caz de pierdere. Aplicatia Orange Antivirus este oferita ca bonus la toate abonamentele Delfin, Cangur, Tigru si Pantera.

Orange Antivirus, alaturi de Orange Content Lock, reprezinta ultimele aplicatii introduse in programul Orange Care, cu rolul de a le asigura clientilor un continut sigur, indiferent de programele si aplicatiile folosite.

Orange Content Lock este o aplicatie oferita in parteneriat cu Bitdefender, pentru telefoanele cu sistem de operare Android, care are ca functii principale monitorizarea si filtrarea de continut.

„Romania, din pacate, se afla constant in top cinci telefoane infectate din lume”, subliniaza oficialii BitDefender. „Utilizatorii de Android pot instala aplicatii de pe Google Play care sa fie infectate si, de acolo, hackerii pot prelua complet controlul telefonului, pot accesa lista de contacte, citi SMS-uri si chiar da telefoane”.

Servicii noi de la Orange

Pentru o experienta de vizionare cu totul noua si mobilitate maxima, Orange TV Go aduce clientilor posibilitatea de a avea acces la serviciul Orange TV de pe orice tip de dispozitiv - desktop, laptop, smartphone si tableta, fara a fi restrictionati de tipul de conexiune de internet. Canalele TV de pe Orange TV Go pot fi vizionate de clientii care au un abonament Orange TV sau un abonament Pantera, conform pachetului lor, urmand ca, in curand, sa fie disponibile oferte pentru toti clientii Orange.

Utilizatorii pot urmari prin intermediul aplicatiei Orange TV Go atat canalele TV preferate, cat continut video la cerere.Orange TV Go este oferit ca bonus la toate abonamentele Pantera.

„Ne dorim sa facem tehnologia accesibila pentru toti clientii nostri, pe toate dispozitivele, de aceea am introdus trafic de internet in toate ofertele noastre, dar in acelasi timp ne dorim sa le asiguram si mijloacele necesare pentru ca experienta de utilizare a internetului sa fie sigura, cu ajutorul aplicatiei Orange Antivirus. Orice client care foloseste serviciile digitale de la Orange va primi suportul personalizat, de care are nevoie, atunci cand ne viziteaza magazinele, cauta informatii pe site-ul nostru, face cumparaturi online din magazinul virtual sau ne apeleaza pentru consiliere prin telefon. De asemenea, prin Orange TV Go, clientii nostri isi pot regasi continutul preferat de pe Orange TV pe oricare din dispozitivele folosite, dar si continut video la cerere, filme si videoclipuri de la Daily Motion.”, a declarat Julien Ducarroz, chief commercial officer.

In prezent, in cazul Orange TV pe iOS si Android, sunt disponibile 52 de canale, insa romanesti sunt sub 10. „In curand vom introduce mai multe insa, dupa cum stiti, este dificil, trebuie discutat despre drepturi, incheiat contracte si asa mai departe”, mai spune Ducarroz.

In cazul includerii HBO in grila de programe, compania a subliniat ca „se discuta”.

Principalii concurenti ai Orange pe piata locala sunt Vodafone, Cosmote, dar si Romtelecom, RCS&RDS si UPC Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri