Integrarea Romtelecom si Cosmote, companii care formeaza impreuna cel mai mare business de telecom de pe piata locala cu aproape 10.000 de angajati si afaceri de 1,08 miliarde de euro anul trecut, va afecta numarul salariatilor, a declarat pentru wall-street.ro, Nikolai Beckers, directorul general al celor doi operatori.

“Nu va influenta deloc numarul de oameni al celor doua companii pentru ca fuziunea nu este despre o scadere a numarului de oameni. Dintr-o perspectiva de business face foarte mult sens pentru ca ideea noastra este de a avea un operator complet integrat...este ceva ce tine de cererile clientilor. Fuziunea nu are de-a face cu reduceri de personal. In general, sunt schimbari constante de tehnologie si, astfel, unele pozitii se demodeaza, dar ar putea fi create specializari noi. Vom migra catre o retea in intregime IP si desigur vom investi in fibra si 4G. Practic, pentru reteaua veche desigur unele pozitii ar putea deveni redundate, dar altele noi ar putea fi create".

Grupul Cosmote Romania este format din patru companii (Cosmote Romania, Germanos, Sunlight si Zapp) si are aproximativ 2.500 de angajati Cei mai multi salariati, in jur de 2.200, lucreaza pentru Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala, si pentru Germanos, cel mai mare retailer telefoane si accesorii din Romania.

Pe de alta parte, Romtelecom a trecut prin mari schimbari in ultimii zece ani, in transformarea companiei dintr-un gigant de telefonie fixa intr-o companie care ofera televiziune si internet si care sa doreste sa se pozitioneze ca un important furnizor de divertisment.

Astfel, la finalul lui iunie, compania avea 7.233 de angajati, mai putin cu 42% fata de 2007 si mai putin chiar decat principalul competitor, RCS&RDS, care anul trecut ajunsese la un numar mediu de 8.845 de salariati.

Citeste si:
RCS&RDS ataca: Este total incorect ca investitiile operatorilor sa...
RCS&RDS ataca: Este total...

Romtelecom si-a redus masiv numarul de angajati pentru a face fata competitiei foarte agresive din domeniul telecomunicatiilor, unde a trebuit sa concureze cu preturile foarte mici ale RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala si al doilea pe telefonie fixa.

Afla mai multe despre integrarea dintre Romtelecom si Cosmote in textul:

Beckers, CEO Romtelecom si Cosmote: Integrarea legala ne va lua probabil un an. Cea operationala va fi mult mai rapida

Citeste si:
Operatori telecom: Scaderea tarifelor de interconectare va reduce...
Operatori telecom: Scaderea...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si