Nikolai Beckers, directorul german al Romtelecom si Cosmote, companii cu venituri de 1,08 miliarde de euro anul trecut, afirma ca anul acesta cei doi operatori au semnat cateva contracte importante cu mai multe banci si ca spera ca preturile din telecom sa nu scada si pe segmentul de business dupa cum s-a intamplat pe zona de consumer.

“Partea de consumer a fost destul de stabila anul acesta. Ianuarie si februarie au fost luni putin mai slabe, dar am recuperat. Acum, vedem pe partea de consumer o dezvoltare stabila si o evolutie buna pe televiziune. Pe segmentul de business am semnat cateva contracte foarte importante pe zona de outsourcing in domeniul bancar. De asemenea, ne uitam dupa mari proiecte guvernamentale. Sper ca operatorii nu vor face si pe business aceeasi greseala ca in zona de consumer, adica sa reduca preturile pentru a castiga cota de piata, pentru ca inseamna o distrugere a calitatii”, a afirmat Beckers.

Managerul se refera la scaderile importante de preturi pentru servicii pe care operatorii telecom le-au facut in ultimii ani pentru a-si mentine clientii, Romania ajungand astfel printre cele mai competitive piete de telecomunicatii din Europa.

Insa scaderea preturilor a fost determinata atat de concurenta, cat si de masurile autoritatii de reglementare care a sustinut continuu diminuarea tarifelor de interconectare, adica a preturilor pe care un furnizor de servicii telecom le plateste altuia pentru apelurile formate de propriii utilizatori in reteaua celui de-al doilea.

Astfel, anul trecut cei mai mari 30 de operatori de telecomunicatii de pe piata locala au avut afaceri de 3,6 miliarde de euro, mai putin cu 880 de milioane de euro comparativ cu 2008.

Citeste si:
Majoros, Telekom: Principala prioritate este profitabilitatea
Miroslav Majoros, CEO...

“Diminuarea veniturilor pietei de telecom este inevitabila si anul acesta pentru ca preturile au scazut, tarifele de interconectare au mers si ele in jos si au avut un impact substantial”, a mai spus Nikolai Beckers.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cele mai importante declaratii ale managerilor IT&C din ultimele luni