Desi este disponibil in prezent doar pentru consolele PlayStation 3 si Xbox 360, jocul GTA 5, dezvoltat de catre studiourile RockStar Games, a reusit sa stabileasca un nou record in industria gaming-ului.

Unul dintre cele mai asteptate titluri ale acestui an a reusit ca in numai 24 de ore de la lansare sa fie vandut in peste 10 milioane de exemplare, insumand vanzari de peste 800 de milioane de dolari, scrie presa internationala.

GTA 5 doboara in acest fel recordul stabilit anterior de catre Activision/Blizzard dezvoltatorii jocului Call of Duty: Black Ops 2, care in primele 24 de ore a avut vanzari de 500 de milioane de dolari, iar in primele doua saptamani a inregistrat vanzari ce au depasit un miliard de dolari.

Realizarea Grand Theft Auto 5 (GTA 5), unul dintre cele mai asteptate jocuri ale acestui an, a necesitat investitii de peste 260 de milioane de dolari, buget si cu mult peste cel al marilor pelicule de la Hollywood.

Cel de-al cincelea titlu al francizei a depasit cu mult estimarile initiale pentru bugetul de productie, care fata costurile de marketing a ajuns la 266 de milioane de dolari.

Bugetul necesar productiei jocului GTA 5 a depasit cu mult costul de productie al unor mari pelicule de la Hollywood, singurul film mai costisitor decat jocul fiind cel al “Piratii din Caraibe: La capatul lumii”, al carui cost a depasit 300 de milioane de dolari.

Printre cele mai scumpe jocuri video produse pana in prezent se numara “GTA 4” (Rockstar Games) – 100 mil. $, “Red Dead Redemption” (Rockstar Games) – 80-100 mil. $ sau “Disney Infinity” – peste 100 mil. $.

Sursa foto: captura mashable.com / Toate drepturile rezervate RockStar Games

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri