Ai inceput prin a-ti construi propriul tau site. Ti-ai cumparat un pachet de gazduire web pentru siteul respectiv. De la un site, ai ajuns la mai multe de care te ocupi, pentru ca ai simtit o pasiune pentru astfel de afaceri, mai mici sau mai mari, online. Urmatorul pas a fost acela de a-ti ajuta prietenii care nu stiu prea bine ce este gazduirea web, astfel ca mai administrezi cateva siteuri. Practic, ti-ai construit o mica afacere, dar care este foarte greu de administrat datorita numarului mare de conturi.

Dar oare nu e timpul sa faci pasul urmator si sa iti achizitionezi un pachet de reseller hosting pentru a incepe propria afacere de servicii webhosting?

Ce este un reseller? Este practic un furnizor de servicii de hosting catre unul sau mai multi utilizatori finali. Tu cumperi de la o firma de web hosting un pachet de reseller pentru o portiune din spatiu de pe disc, alaturi de latimea de banda ce iti este oferita prin pachetul respectiv, iar tot tu ai posibilitatea sa vinzi mai departe spatiu de pe disc, cat si o parte din banda de trafic alocata de catre firma de webhosting principala.

Exista cateva avantaje certe a unui pachet de reseller. Iar principalul este acela ca un cont de reseller poate fi impartit pe mai multe conturi, in functie de pachetul achizitionat de la firma principala. Ai acces mult mai usor la siteurile administrate, fiecare site are propriul lui spatiu.

Un pachet de reseller poate fi impartit pe mai multe conturi, pentru toti clientii pe care ii ai. Acum nu mai va mai fi nevoie sa ii tii in contul tau, ci le oferi lor spatiul dorit pentru propriul lor site. In plus, au propriile lor date pentru pachetul cumparat si chiar acces la un panou de control individual. Astfel ca, daca un site este infectat prin diverse mijloace, celelalte siteuri nu vor fi afectate.

Probabil te vei intreba de ce sa nu mearga clientii actuali ai tai direct la firma furnizoare. Este foarte simplu. Pentru ca in tine si-au castigat increderea si au certitudinea ca stii sa le gestionezi corect siteurile. Cei mai nepriceputi in ale tehnicii, cu siguranta nu vor dori sa se complice si vor accepta sa mearga in continuare pe mana ta, mai ales ca le oferi posibilitatea de a avea un cont numai si numai al lor, cu spatiul pentru site si latimea de banda proprii.

Iar tu nu vei avea griji in ceea ce priveste downtime-ul site-urilor pentru ca majoritatea firmelor folosesc centre de date(datacenter) performante, pentru care platesc o suma importanta. Totodata cei de la firma de gazduire de la care ati luat contul de reseller gazduire se vor ocupa ei de tot ce inseamna update-uri, upgrade-uri, reparatii, etc.

Daca detii o companie de web design, cu ajutorul contului de Reseller Hosting de la CloudWeb.ro poti oferi pachete complete clientilor tai: pe langa crearea siteului, optimizare seo, etc. de acum incolo le poti oferi si gazduire web.

Printr-un pachet de reseller cumparat iti creste mult mai usor numarul de clienti, te poti dezvolta, si de la a merge doar pe prieteni, poti acum sa iti dezvolti reteaua de siteuri gazduite. Aceasta retea inseamna automat un venit suplimentar.

Noi, la cloudweb.ro , ajutam orice antreprenor sa isi dezvolte propria afacere online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri