Reprezentantii Creative Technology, cei care au lansat pe piata media playerele portabile in 2001, au afirmat ca autoritatile SUA vor incerca sa afle daca iPod-ul celor de la Apple incalca patentul.
Agentiile si-au intentat procese in ultimele luni, dar cei de la Creative au afirmat ca cei de la Comisia Internationala de Schimb (International Trade Commision, ITC) nu au lansat nici o proba. Reprezentantii Creative i-au indrumat pe reprezentantii ITC sa emita un ordina prin care sa opreasca Apple-ul sa mai vanda sau sa importe iPods in SUA. Ei pretind ca iPod-ul incalca patentul pentru un player cu meniu.

iPod pre-eminent

Miercuri, Creative a inaintat o plangere sustinand ca iPod-urile incalca patentul pentru softul folosit la organizarea si accesul la muzica in player-ele media Nomad si Zen. Au declarat ca reprezentantii ITC vor deferi cazul unui judecator care va organiza audieri inainte sa hotarasca daca a avut loc vreo incalcare.

Creative a fost una dintre primele companii care au vandut playere digitale in 2000, dar s-au luptat impotriva dominatiei pietei de catre iPod inca de cand a fost acesta lansat, adica in 2001.

A plonjat spre linia rosie la inceputul acestui an, dand vina pe scaderea preturilor la mp3 playere si nevoia de a consuma stocurile, pentru pierderile de 11 milioane de dolari, asta pana in luna martie. Dar a promis sa obtina din nou profit in a doua jumatate a lui 2006, spunand ca se va orienta catre produse cum ar fi placi de sunet pentru computere.

Conform analistilor de la Informa Telecom & Media, vinderea playerelor audio si video s-a ridicat la 71% anul trecut. Ei estimeaza ca piata pentru aceste portabile audio si video va fi de 16,1 miliarde de dolari pana in 2010. Pana acum, Apple a dominat piata cu iPod-ul sau, vanzarile fiind estimate sa reprezinte 80% din vanzarile playerelor digitale care folosesc hard discuri pentru a inmagazina muzica.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri