Compania americana Spansion Inc. a anuntat joi ca intentioneaza sa investeasca 1,2 miliarde dolari pentru a construi in Japonia o noua linie de productie a memoriilor flash si a concura astfel mai bine cu rivalii Samsung si Toshiba, informeaza Rompres. Noua linie de productie va fi amplasata in apropiere de actuala uzina Spansion din Fukushima, nordul Japoniei, urmand ca la mijlocul lui 2008 sa demareze productia de microcipuri de 45 de nanometri, a declarat directorul general de la Spansion, Bertrand Cambou.

Un nanometru este unitatea de lungime egala cu a miliarda parte dintr-un metru, in prezent majoritatea facilitatilor de productie a semiconductorilor producand chipuri de 90 de nanometri. De asemenea, noua linie de productie va putea procesa intre 15.000 si 20.000 de wafere de silicon de 300-mm, o premiera pentru Spansion.

Spansion este detinut in proportie de 36% de producatorul de microprocesoare Advanced Micro Devices Inc. si in proportie de 24 de procente de conglomeratul japonez de produse electronice Fujitsu Ltd.

Bertrand Cambou a dezvaluit ca AMD intentioneaza sa-si reduca participatia in Spansion, insa nu are voie sa faca acest lucru mai devreme de luna decembrie 2006, adica un an de la debutul al bursa al actiunilor Spansion.

Potrivit firmei de consultanta iSuppli, in anul 2005 Spansion a fost al patrulea furnizor mondial de memorii flash, in urma rivalilor Samsung Electronics Co., Toshiba Corp. si Intel Corp. Spansion produce memorii flash de tip NOR, utilizate in special pentru stocarea de programe software in telefoanele mobile si alte echipamente electronice, spre deosebire de memoriile tip NAND, utilizate pentru stocarea datelor in aparatele foto digitale si playere mp3 portabile. iSuppli prognozeaza ca piata memoriilor NAND va creste cu 144 de procente in urmatorii cinci ani pana la 26,3 miliarde dolari, depasind cu mult piata memoriilor NOR care va creste cu 44 de procente pana la 11,3 miliarde dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri