Fostul director general al Nokia, Stephen Elop, a refuzat sa sa renunte integral sau cel putin la o parte din castigurile de 18,8 milioane euro la care are dreptul in urma vanzarii diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez catre Microsoft, motivand ca se afla in proces de divort, relateaza Mediafax.

Surse apropiate Nokia au declarat pentru cotidianul britanic ca, odata cu amplificarea presiunilor exercitate de politicieni finlandezi pe parcursul weekendului, inclusiv de catre premier, presedintele Nokia, Risto Siilasmaaa, l-a intrebat pe Elop daca ar renunta la o parte sau la intreaga suma primita.
Potrivit unei surse apropiate situatiei si cotidianului finlandez Helsingin Sanomat, Elop i-a spus lui Siilasmaa ca nu poate renunta la bani, intrucat se afla in proces de divort.
Nokia a transmis ca nu comenteaza asupra acestei chestiuni.
Board-ul Nokia si Elop au intrat puternic in atentia presei si opiniei publice din Finlanda, din cauza pachetului financiar mare acordat fostului director general. Criticile la adresa lui Elop au atins un punct culminant sambata, cand premierul, Jyrki Katainen, a afirmat ca beneficiile acordate fostului director sunt "scandaloase".
Presedintele Nokia, care a aparat suma acordata lui Elop intr-un comunicat vineri, a fost nevoit sa admita saptamana aceasta ca a indus in eroare opinia publica prin afirmatiile ca Elop are un contract asemanator cu cele ale predecesorilor sai.
Microsoft, care preia operatiunile de telefoane mobile ale Nokia pentru 5,44 miliarde de euro si este fostul dar si viitorul angajator al lui Elop, plateste 70% din pachetul financiar de 18,8 milioane de euro.
In cadrul contractului cu Microsoft, Elop a demisionat din functia de director general al Nokia, urmand sa conduca divizia de telefoane mobile in cadrul grupului american. Inainte de a veni la conducerea Nokia, Elop a avut functia de vicepresedinte al Microsoft, responsabil de divizia Office.
Elop este considerat drept principalul candidat la inlocuirea lui Steve Ballmer ca director general al Microsoft. Ballmer a anuntat in august ca se va retrage din functie in termen de 12 luni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri