Miliardarul Carl Icahn, care a anuntat in luna august ca detine actiuni Apple in valoare de 1 miliard de dolari, a declarat marti ca s-a intalnit cu directorul general al companiei, Tim Cook, si a insistat pentru o rascumparare de titluri de 150 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Discutiile vor continua peste circa trei saptamani, a spus Icahn, investitor care s-a specializat in determinarea companiilor sa faca schimbari astfel incat sa creasca profiturile actionarilor.

Cook a anuntat in acest an un plan de plata de dividente si rascumparari de actiuni in valoare de 100 de miliarde de dolari, pana in 2015. Icahn vrea insa ca Apple sa aloce alte 150 de miliarde de dolari pentru rascumparari de titluri, scrie Mediafax.

Apple a anuntat in iulie ca in trimestrul al doilea a rascumparat de pe piata actiuni de 16 miliarde de dolari. Producatorul iPhone avea la sfarsitul lunii iunie 146,6 miliarde de dolari in numerar si plasamente.

"Am avut o cina cordiala cu Tim seara trecuta. Am insistat pentruo rascumparare de 150 de miliarde de dolari. Am decis sa continuam dialogul peste aproximativ trei saptamani", a scris Icahn pe Twitter.

Co-fondatorul Apple Steve Jobs a rezistat apelurilor de a returna bani actionarilor, dar Cook s-a aratat dispus sa indeplineasca cererile investitorilor. In februarie, managerul de fonduri de hedging David Einhorn a cerut Apple sa returneze bani actionarilor si a dat compania in judecata, in acest scop. In aprilie, Apple a majorat dividendele si planul de rascumparare de titluri la 100 de miliarde de dolari.

Actiunile Apple sunt in crestere cu 2%, la 486,2 dolari pe unitate, la bursa din New York. Capitalizarea de piata a Apple este de 433,1 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri