Maguay, unul dintre cei mai importanti integratori si distribuitori de sisteme informatice din Romania, va lansa in prima parte a anului viitor primele tablete sub brand propriu, pe o piata care anul acesta se estimeaza ca va ajunge la peste 400.000 de unitati.

Integratorul roman a declarat pentru wall-street.ro ca va lansa in primavara anului viitor doua noi tablete sub brand propriu, una dintre ele urmand sa ruleze sistemul de operare Windows, iar cea de-a doua Android.
"Vom lansa doua tablete in 2014, pe arhitectura Intel. Pe cel putin jumatate din tabletele pe care le vom dezvolta ne-am propus sa folosim sistemul de operare Windows. Este un domeniu mult prea volatil si dinamic pentru a estima cum va raspunde piata la el. Business-ul de baza va ramane in jurul serverelor, precum si a virtualizarii, dar si a laptopurilor de gaming si a sistemelor desktop. Pe aceste ramuri de business vom continua sa ne focusam si anul viitor", a declarat Eduard Pughin, directorul comercial Maguay.
Lansarea unei tablete a fost in vizorul producatorului roman inca de anul trecut, cand wall-street.ro a scris despre intentiile companiei de a intra si pe acest segment de piata.
“Dimensiunile vor fi de 8 inch si 10 inch, pe modelul implementat de Apple pe cele doua modele de iPad, iar pretul se va situa in jurul a 300 de euro, fara TVA. Pentru tableta de dimensiuni mai mici urmeaza sa ruleze sistemul de operare dezvoltat de Microsoft”, a spus Pughin.
Reprezentantul Maguay a precizat ca a primit deja cereri de la potentiali clienti, pentru o tableta cu Windows.
“Concret ne-au fost solicitate peste 1.000 de unitati”, a conchis acesta.

Maguay este o companie cu capital integral romanesc, care activeaza ca integrator de sisteme complete IT&C (solutii stocare date, servere, echipamente desktop si portabile) fiind controlata de trei persoane fizice: Pavel Pughin, Ion Eduard Pughin si Gabriel Corvin Pughin.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri