Dan Nica, ministrul pentru Societatea Informationala, a declarat ca viitorul consultant international trebuie sa aiba o reputatie solida si expertiza necesara pentru a transforma privatizarea Romtelecom intr-un succes fara dubii.

„Maximizarea profitului pentru statul roman in urma vanzarii pachetului minoritar de actiuni pe care acesta le detine o consider prioritate” a adaugat Nica.

Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI) a publicat anuntul de cerere de oferta pentru servicii de consultanta in vederea vanzarii pachetului minoritar de actiuni pe care MSI il detine la Romtelecom.

Incepand de astazi si pana pe 7 noiembrie 2013, ”consultanti specializati, banci de investitii sau consortii formate dintr-o banca de investitii si consultant juridic, care se bucura de reputatie internationala si care au aiba capacitatea de a presta si servicii de investitii financiare pe piata de capital.” vor putea depune ofertele de participare, dupa achizitionarea cererii de oferta contra sumei de 10.000 euro.

Viitorii ofertanti trebuie sa dovedeasca ca au participat in ultimii 10 ani, in calitate de consultant al guvernelor/ministerelor/altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare la companii de stat cu o cifra de afaceri de cel putin 2,5 miliarde de lei la momentul demararii procesului de privatizare sau au finalizat in ultimii 10 ani cel putin un contract de consultanta a guvernelor/ministerelor altor autoritati publice din Romania sau la nivel international, in cadrul unor proiecte de privatizare cu o valoare de cel putin 1,3 miliarde de lei la companii de stat sau au participat in ultimii 5 ani in calitate de consultant in investitii financiare pe piata de capital sau vanzari de pachete de actiuni, cumulate in mediul privat, in valoare de cel putin 500 milioane de lei, conform criteriilor stabilite de catre minister.

Atributiile consultantului vor consta in acordarea de asistenta specializata pe tot parcursul procesului de privatizare, elaborarea tuturor documentelor si efectuarea tuturor proceselor a caror necesitate apare pe parcursul procesului de privatizare, inclusiv cele care au menirea de a optimiza procesul de privatizare (divizari, fuziuni, conversie etc.), elaborarea strategiei de privatizare si propunerea metodei de privatizare.

Finalizarea procesului de privatizare Romtelecom a fost initiata in sedinta de Guvern din data de 24 iulie 2013, cand a fost adoptata Hotararea Guvernului pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr.727/2005.

Romtelecom a avut anul trecut o cifra de afaceri de 2,78 miliarde de lei si un profit de 312,6 milioane de lei. Statul Roman detine, prin intermediul Ministerului pentru Societatea Informationala, 45,99% din companie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri