BCR, cea mai mare banca din Romania dupa active, si-a externalizat serviciile IT catre Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori telecom de pe piata locala. Practic, banca a externalizat 21.000 de echipamente din peste 1.000 de unitati.

Contractul castigat in urma unei licitatii care a avut loc anul acesta se adauga celui semnat intre Romtelecom, Cosmote Romania si BCR in 2011 pentru servicii telecom integrate, cel mai mare asemenea proiect de pe piata la acel moment.

Romtelecom va oferi BCR servicii de reparare, inlocuire, instalare si asigurare de suport pentru echipamentele hardware si aplicatiile software ale bancii, dar si remedierea eventualelor probleme aparute in infrastructura clientului.

Operatorul telecom are 350 de angajati care administreaza intregul portofoliu de clienti al Romtelecom pentru serviciile IT interne si externe. Pe acest segment, Romtelecom furnizeaza suport pentru 50 de clienti cu aproximativ 50.000 de echipamente.

Romtelecom si Cosmote Romania furnizeaza BCR si servicii integrate de telefonie VoIP pe baza tehnologiei Cisco, servicii administrate VPN si servicii de voce si date mobile.

Citeste si:
BCR vrea sa digitalizeze complet obtinerea unui credit ipotecar
Irina Gheorghe, BCR: Vrem sa...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si