Utilizatorii cartelei Cosmote beneficiaza de serviciile de roaming la preturi accesibile in 214 retele din 110 tari, de la locatii exotice precum Brazilia, Orientul Indepartat sau Japonia, pana la destinatii de vara favorite precum Grecia, Bulgaria si Turcia. Pentru clientii cu abonament, serviciile de roaming Cosmote sunt disponibile in 236 de retele din 111 tari, potrivit informatiilor furnizate de operatorul de telefonie mobila.

Pentru a intampina nevoile de comunicare ale clientilor sai, Cosmote va continua sa isi extinda retelele de roaming si GPRS Roaming, informeaza un comunicat al companiei. Astfel, pana la sfarsitul anului 2006, Cosmote intentioneaza sa ofere GPRS Roaming in mai multe tari europene printre care Italia, Spania, Austria, Germania, precum si in alte destinatii favorite de vacanta sau afaceri ale romanilor. Conform politicii de tarifare unica a companiei, serviciul GPRS Roaming al Cosmote ofera utilizatorilor avantajul unui tarif unic accesibil in toate tarile in care acesta este disponibil.

„Fiecare serviciu pe care il lansam se inscrie in strategia Cosmote de a pune la dispozitie tarife simple si accesibile. In vara aceasta dorim sa oferim abonatilor nostri posibilitatea de a comunica usor chiar si in cele mai exotice destinatii”, spune Oana Cristea, Roaming & Interconnection Manager, Cosmote Romania.

Din momentul intrarii pe piata romaneasca in decembrie 2005, operatorul elen Cosmote a ajuns la 275.521 de clienti, ceea ce reprezinta o cota de piata de aproximativ 2%.