Romania este in primele tari la nivel mondial in privinta capacitatii de a inova, dar stam mult mai slab daca vorbim despre utilizarea inovatiei, a declarat Mihai Iordache, director pentru solutii si parteneri la Microsoft, in cadrul conferintei Inovatia in IT&C, editia a treia. Evenimentul este organizat de wall-street.ro, cu sprijinul Star Storage, Romtelecom si Microsoft.

“Romania sta foarte bine ca pregatire tehnologica fata de alte piete la nivel mondial pentu ca avem o retea de comunicatii fixe si mobile foarte buna. Dar, din punct de vedere al utilizarii tehnolgiei, stam in ultima treime a unui clasament cu 150 de tari. Practic, ne situam bine la capacitatea de a inova, dar slab in cea de a utiliza inovatia. Avem piata, avem capacitate, dar problema este de a le utiliza tehnlogia. Eu va sfatuiesc sa folositi serviciile noi, infrastructura care vi se pune la dispozitie. De asemenea, aveti grija cu softul nelicentiat pentru ca va pune in pericol businessul. Aveti mai grija cu felul in care il folositi”, a afirmat managerul.

Rata de piraterie in Romania era de 63% in 2011, dublu fata de media europeana, conform datelor Business Software Alliance (BSA), organizatie care promoveaza industria de software la nivel mondial.

De asemenea, aproximativ 83% dintre companiile din Romania spun ca IT-ul este esential pentru dezvoltarea businessului, potrivit unui studiu realizat de Ipsos Mori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri