Michael Bell lucreaza pentru Intel, cel mai mare producator mondial de microprocesoare, din 2010, anterior lucrand 16 ani pentru Apple si trei pentru Palm Pre. In prezent, la Intel este vicepresedinte si director general al diviziei de noi dispozitive, fiind responsabil de dezvoltarea de hardware, software si produse de conectivitate pentru telefoane, tablete, ultrabook-uri si dispozitive mobile.

Unul dintre obiectivele companiei este ca intr-un timp cat mai scurt sa fie lider pe zona de microprocesoare pe toate segmentele de computing, adica si cel al tabletelor ori smartphone-urilor. La ora actuala, americanii de la Intel sunt lideri pe zona de microprocesoare pentru computere (desktop PC, laptopuri si ultrabookuri), in timp ce zona de tablete si smartphone-uri este dominata de producatorul britanic ARM.

“Piata evolueaza, oamenii vorbesc despre tablete si smartphone-uri si vanzarile acestor produse vor fi in cativa ani de aproape 10-20 de ori mai mari decat azi. Iar noi facem zece lucruri in acelasi timp ca sa crestem pe toate segmentele. Linia noastra clasica de business a fost cea de PC-uri si servere, dar acum avem rezultate bune si pe zona de smartphone-uri si tablete. Rolul meu este sa vad in ce directie merg lucrurile ca sa definim viitorul. Acum, avem cateva idei si cred ca sunt mai bune decat ale competitiei. Avem tehnologia, dar si oamenii, pentru ca lucram cu antropologi, etnografi, angajati care se uita la alti oameni cum folosesc acestia tehnologiile. Asta este important pentru ca nu creezi intai ceva si apoi te intrebi cum va fi folosit, ci intai trebuie sa vezi cum folosesc oamenii produsele si apoi sa iti dai seama de ce fel de software si hardware ai nevoie pentru a crea acele lucruri”, afirma Bell.

Vrea ca oamenii din echipa pe care o conduce sa aiba spirit antreprenorial

Managerul cu atributii globale in cadrul Intel nu a precizat cati oameni are in subordine, dar a afirmat ca desi divizia pe care o conduce este una mare, ii place sa lucreze in grupuri mici si ca oamenii sa aiba spirit antreprenorial.

Unul dintre evenimentele din industria IT&C care vor schimba domeniul in urmatorii ani este tranzactia dintre Microsoft si Nokia.

“Este posibil sa mai vedem astfel de tranzactii. Verticalizari precum aceasta sunt foarte tentate pentru oameni, dar chiar daca nu vor fi astfel de tranzactii in urmatoare perioada, trebuie sa te asiguri in continuare ca ai tehnologia potrivita, ca intelegi consumatorul. Cred ca oamenii incearca sa se duca dupa lideri, ceva in genul Apple. Microsoft este partenerul nostru si ii vom ajuta sa aiba succes. Si este foarte bine pentru consumator ca exista toata aceasta competitie intre Microsoft, Google si Apple”, mai spune oficialul Intel.

Michael Bell a absolvit specializarea de inginerie mecanica in 1988 in cadrul Universitatii Pennsylvania.

Din 1991 si pana in 2007 a lucrat in cadrul Apple, unde a avut o contributie importanta in dezvoltare unor produse precum iMac, Apple TV si iPhone. Ultima functie detinuta in cadrul Apple a fost cea de vicepresedinte in cadrul diviziei de hardware a Macintosh. Ulterior a lucrat timp de trei ani pentru Palm Pre, iar din 2010 este parte din managementul Intel.

“Cel mai important lucru pe care l-am invatat la Apple este ca aproape totul este posibil. De exemplu, echipa care a lucrat la produsul Intel Galileo a facut asta in aproape 60 de zile. Ceea ce este aproape imposibil. Insa poti crea lucruri repede, dar trebuie sa gasesti mereu pasiunea in oameni. Si, de asemenea, sa mentii mereu calitatea si sa-i faci pe oameni sa creada in ceea ce fac”.

Intel Galileo sunt placi de dezvoltare care fac parte din familia Arduino, unul dintre cei mai mari jucatori in domeniul platformelor hardware open-source pentru comunitatile de educatie si creatori, si se adreseaza artistilor, designerilor ori persoanelor interesate de bricolaj/do-it-yourself, persoane care adesea nu au cunostinte tehnice, dar care isi dresc sa dezvolte produse interactive.

Intel va dona 50.000 placi Galileo catre 1.000 de universitati din lume in urmatoarele 18 luni. Printre tarile care vor primi o astfel de placi se numara si Universitatea Politehnica din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri