Microsoft corecteaza unele dintre problemele care au atras plangeri despre Windows 8, cum ar fi lipsa butonului Start, dar noile caracteristici nu vor schimba probabil opiniile cumparatorilor, scrie CNET.

Microsoft spera pentru Windows 8 sa faca mai mult cu versiunea 8.1 a sistemului de operare, dar aceasta varianta probabil nu este suficienta pentru a schimba opiniile cumparatorilor.

Windows 8 a fost prima reproiectare majora a sistemului de operare Windows, iar lansarea sa a fost insotita de o campanie puternica si raspandita peste tot. Insa, pentru consumatori, a fost doar un zgomot de fundal.

Incercand sa reuseasca pe piata atat cu tablete cat si cu PC-uri, Microsoft a ajuns sa nu exceleze in niciuna dintre aceste tinte. Mai degraba decat o singura interfata, utilizatorii trebuie sa se comunte intre interfata desktop traditionala si noua interfata tigla-centric, cunoscut anterior ca "Metro", pentru a efectua mai multe sarcini.

Alte comenzi comune au devenit complicate sau necesita mai multi pasi, iar butonul Start a disparut in intregime. Daca un utilizator nu a avut un PC cu touchscreen, Windows 8 a devenit o mare incurcatura.

Windows 8 a fost un esec, sustin analistii de la CNET. Sistemul de operare ar fi trebuit sa salveze industria PC-urilor si sa faca fata concurentei de pe Android si iOS. Dar sistemul a reusit doar sa indeparteze atat consumatoii, cat si utilizatorii din domeniul business. Vanzarile de PC-uri au fost in scadere sase trimestre consecutive, spun analistii, care estimeaza ca cererea la nivel global ar putea scadea cu aproape 10%.

Microsoft stie ca trebuie sa ajute PC-urile, dar nu poate forta nota spre dispozitivele mobile. Windows 8.1 este mult mai relevant pentru utilizatorii business, dar nu va face din Microsoft un jucator important pe telefonul mobil.

„Asta a fost un mic apel de trezire pentru Microsoft”, a declarat un analist. „Nu poate intra pe piata tabletelor si a doua zi deja sa domine. Trebuie sa lupte pentru cota de piata”, a completat analistul.

Windows 8.1 este o versiune updatata, dar nu o schimbare majora a sistemului de operare de baza. Microsoft a adaugat cateva caracteristici care nu se regasesc la Windows 8: readucerea butonului Start in Windows 8.1 si posibilitatea de a porni un sistem direct in interfata desktop.

In prima luna de la lansare, peste 40 de milioane de oameni au cumparat sistemul de operare Windows 8, iar in luna mai vanzarile au depasit 100 de milioane de licente ale sistemului de operare.

Microsoft a proiectat sistemul de operare pentru atingere, dar utilizatorii nu au fost prea incantati sa foloseasca un ecran tactil. Anul trecut, doar 15% dintre notebook-uri aveau touchscreen si costau mai mult de 800 de dolari. Acum, este estimata o crestere la 50% si anul viitor la 80%, ceea ce inseamna ca „anul asta vom vedea laptopuri cu ecrane tactile la preturi in jur de 500 de dolari, deci mult mai accesibil”, sustine presedintele unei firme de cercetare in tehnologie, Creative Strategies.

Chiar si cu preturi mai mici, analistii considera ca Microsoft va face anumite compromisuri in viitor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri