„Ne-am propus ca pe parcursul anilor urmatori sa ne extindem in toate centrele noastre din Europa de Est. Planificam o crestere de 25% pe an a numarului de angajati in Romania pentru urmatorii doi ani si am primit sprijin din partea guvernului pentru a atinge acest target. De asemenea, beneficiem de colaborarea cu clienti care ne solicita proiecte IT complexe – in completare la locatiile de offshore traditionale, dar si pentru externalizarea in Europa de Est a proiectelor care anterior au fost derulate intern”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.

Compania cu sediul central la Londra si cu centre de dezvoltare si suport in Europa de Est a inregistrat o crestere de 43% a cifrei de afaceri la nivel de grup, la aproximativ 50 milioane euro (42,6 milioane de lire sterline) pentru anul financiar 2012/2013 (date financiare la 30 iunie 2013).

Mai mult de 60% din cifra de afaceri a companiei sunt realizate cu clientii din sectorul financiar-bancar, in special din domeniul platilor electronice, al asigurarilor si cel bancar. Restul din cifra de afaceri provine din colaborarea cu clienti din domeniile media & publishing, retail si telecomunicatii – unde Endava detine o expertiza semnificativa.


Crestere pe segmentul solutiilor web, mobile si social media

Serviciile traditionale de dezvoltare si testare software oferite de Endava au continuat sa inregistreze o crestere castigand cota de piata comparativ cu furnizorii de servicii IT din locatiile traditionale IT outsourcing, in timp ce divizia de media digitale a avut de o crestere accelerata.

Divizia digital media din cadrul Endava acopera solutii web, mobile si de social media.

Citeste si:

Focus pe clienti mari

Endava se concentreaza din ce in ce mai mult pe clienti care sunt organizatii multinationale, ce au capacitatea de a-si extinde activitatile in mod considerabil. In prezent, aproximativ 75% din veniturile Endava provin de la clienti care cheltuie anual peste 2 milioane de euro pentru proiecte IT realizate impreuna cu Endava.

„Cresterea bazei de clienti mari a contribuit cel mai mult la cresterea noastra si ne asteptam sa fie un factor important in dezvoltarea viitoare. Este foarte important pentru noi sa ne concentram sa dezvoltam aceste relatii in continuare”, a adaugat John Cotterell.

Datorita faptului ca lucreaza cu companii mari, Endava a realizat o crestere semnificativa a numarului de angajati in cadrul centrelor de dezvoltare si suport din Europa de Est. De exemplu, pentru un furnizor important de solutii pentru plati electronice, Endava livreaza in total 15 proiecte, realizate de echipe care numara peste 200 de oameni, in mai multe locatii din Romania si Republica Moldova. Aceste echipe includ 90 de angajati din Bucuresti, 70 de angajati din Cluj-Napoca, 30 de angajati din Chisinau si aproximativ 10 angajati din Iasi.

Endava este o companie privata de servicii IT infiintata in anul 2000, cu peste 1.250 de angajati in 8 sedii in Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si o cifra anuala de afaceri de peste peste 40 de milioane de lire sterline/50 de milioane de euro.

Compania livreaza solutii de business si servicii informatice in special pentru organizatii mari din domenii cum ar fi banci, asigurari, plati electronice, retail, telecomunicatii, media si publishing. Endava este specializata in livrarea de servicii de dezvoltare software, digital media, testare software, management aplicatii software, servicii cloud.