Cofondatorul producatorului de jocuri pentru social media Zynga, Justin Waldron, renunta la functia pe care o are in companie. Decizia lui vine care urmare a veniturilor tot mai mici ale grupului, scrie ZDNet.

„Am decis ca este timpul sa parasesc Zynga si sa ma aventurez pe cont propriu din nou. Au trecut sase ani de cand am apasat butonul pentru lansarea primului nostru joc si fiecare moment de atunci a fost magic”, a scris Waldron intr-un mesaj pe pagina lui de Facebook.

Potrivit profilului sau pe Quora, dezvoltatorul a fost abordat de alti fondatori Zynga pentru a construi si lansa impreuna jocul Texas Hold'em Poker. Dupa ce a lucrat luni de zile la produs si dupa ce a lansat jocul de poker pe Facebook, echipa a decis sa se mute intr-un sediu din San Francisco.

Compania nu a oferit informatii despre ce va face Justin Waldron dupa ce renunta la functia sa, dar Waldron este un investitor pasionat de start-up-uri. Pe Angel List apare ca Waldron este interesat sa deschida afaceri care implica consumatori, educatie, social media si Internet. El a investit in Momentum Machines, YourMechanic, Delectable si InstantCab si a oferit consultanta Fundatiei Thiel.

Plecarea lui din companie vine dupa cea a CEO-ului Mark Pincus care a fost inlocuit de directorul executiv de la Microsoft, Don Mattrick, in iulie 2013, o alta miscare care a determinat mai multe demisii ale executivilor in companie. In iunie, compania a anuntat ca va da afara 20% din angajati la nivel global.

Din puncte de vedere financiar, Zynga a intrecut asteptarile analistilor in fiecare trimestru al anului trecut, dar, odata ce a anuntat ca are de gand sa elimine banii reali din jocurile online in SUA, actiunile companiei au scazut. Totodata, a scazut constant si numarul utilizatorilor online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri