Atata timp cat sumele de bani primite de la un potential investitor extern “se lipesc” pe nevoile actuale si viitoare ale companiilor conduse de Florin Talpes, acesta nu exclude sa accepte in actionariat un nou investitor, spune el intr-un interviu exclusiv pentru wall-street.ro.

“Poate niste sume suplimentare pe langa cele pe care noi le obtinem prin cresterea noastra organica ar accelera cresterea in cota de piata, venituri, valoare a companiei. Deci cand vorbim de investitori, noi tinem legatura cu ei, intrucat tot timpul este posibil un astfel de eveniment”.

Pe de alta parte, el exclude un exit complet din cadrul BitDefender sau Softwin. “Avem in companie parteneri, fonduri de investitii care, prin definitia lor, intra si ies. Ei tintesc un exit, eu nu”, puncteaza el.

Florin Talpes imparte, in mare, fondurile de investitii in doua – cei care nu au o specializare interna in domeniul securitatii informatice, si cei care au asa ceva. “Specializare interna” poate implica atat experti ai fondurilor, dar si specialisti din cadrul companiilor in care fondul are investitii, efectiv.

“Pun astfel problema incat de la un fond de investitii, pe langa sumele in sine, primesti ceva mult mai valoros – networking. Acesta se poate traduce in doua lucruri. Networking-ul din industrie, atunci cand e vorba de aliante, parteneriate. Te poate ajuta enorm, cum spunem noi, relatii la nivel de “C level”, CEO, CTO, CIO si asa mai departe. Apoi, vorbim de networking in zona de resurse umane”.
Daca vrei sa te dezvolti intr-o anumita piata, cum ar fi cea din SUA, care “duduie pe partea de hi-tech”, un investitor poate avea un portofoliu de oameni de foarte buna calitate dintre care poti recruta mai usor.

Citeste mai multe despre planurile lui Florin Talpes in interviul pe larg “Florin Talpes: Atentie! Atunci cand piata este atat de dinamica, daca nu inveti repede, mori”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri