Echipa de conducere a grupului britanic Vodafone va obtine 56 milioane de lire sterline (90,6 milioane de dolari) la finalizarea vanzarii paticipatiei detinute de operatorul telecom la compania americana Verizon Wireless. Aceasta este una dintre cele mai mari tranzactii din istorie, scrieThe Guardian, potrivit Mediafax.

Vodafone vinde participatia detinuta la compania mixta Verizon Wireless partenerului Verizon Communications pentru 130 de miliarde de dolari. Tranzactia, a treia ca valoare in istoria sectorului privat, urmeaza sa se incheie anul urmator.

Grupul britanic a promis sa distribuie actionarilor 71% din banii incasati. Actionarii vor primi atat bani, cat si titluri la Verizon Communications.

Potrivit unor date publicate de Vodafone, conducerea grupului, circa 250 de persoane, a acumulat in total 50 de milioane de actiuni Vodafone, iar in urma vanzarii Verizon Wireless vor primi 16 milioane de lire sterline si actiuni Verizon in valoare de 40 de milioane de lire.

Directorul general al Vodafone va primi peste 10 milioane de lire, suma apropiata de salariul primit anul trecut, de 11 milioane de lire.

Recordul tranzactiilor in randul companiilor private este inca detinut de preluarea companiei germane Mannesmann de catre Vodafone pentru 200 de miliarde de dolari, urmata de fuziunea AOL cu Time Warner.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri