Romtelecom si Cosmote, companii care formeaza impreuna cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, vor investi anul viitor in jur de 170 de milioane de euro, in special in cresterea vitezei si digitalizarea retelei, a declarat Nikolai Beckers, directorul general al celor doi operatori, in cadrul ZF Digital.

El a vorbit si despre scaderea tarifelor de interconectare, sustinand ca acestea vor duce la o scadere de 200 de milioane de euro a veniturilor anuale ale operatorilor telecom, potrivit unei estimari a Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania (AOMR).

„Discutiile continua cu ANCOM (n.red. arbitrul telecom), explicatiile noastre sunt clare si speram ca vor fi luate in seama”, a afirmat Beckers.

Romtelecom si Cosmote formeaza cel mai mare business de telecom din Romania, cu afaceri de 1,08 miliarde de euro anul trecut.

Cele doua companii detinute direct de grecii de la OTE si indirect de grupul german Deutsche Telekom au impreuna in jur de 10.000 de angajati si sunt in plin proces de integrare operationala.

Reactia Netcity la decizia...
Citeste si: Reactia Netcity la decizia ANCOM de supra-reglementare


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Digi Communications, venituri mai mari cu 13,3%