Prima este ca va suporta DDR-2, care necesita un design total nou. A doua este ca AMD incearca sa puna pe picioare Fab 36 si sa o faca sa ruleze cu procesul 65nm, astfel incat sa aiba un raspuns potrivit la viitoarea familie de produse Conroe de la Intel. A treia schimbare este ca seria de cipuri Opteron va trece si ea pe DDR-2.

Coroborand toti acesti factori , s-ar parea ca AMD ar putea avea probleme cu productia. Pe langa faptul ca firma trebuie sa suporte in continuare vechile produse Rev.E., trebuie sa treaca si la noile modele Rev.F. AMD va incepe sa transforme Fab 30 in Fab 38, unde va produce pe procesele 65nm si 45nm pe wafere de 300mm.

Opteron conntinua sa castige popularitate in spatiul server, iar trecerea la arhitectura Socket F si DDR2 ii va creste si mai mult popularitatea. Opteron are un cache L2 1MB per miez. Din moment ce Rev.F 1MB L2 este acelasi pentru desktop si server, AMD renunta la miezurile desktop 1MB L2 si transfera intreaga productie 1MB L2 la linia Opteron. Desigur, acest lucru nu afecteaza cipurile FX-62, insa acestea sunt cipuri cu o cerere mica, astfel ca nu au un impact negativ asupra vanzarilor Opteron.

Astfel, pentru a maximiza profiturile fara a afecta foarte mult productia, AMD a simtit necesitatea de a renunta la miezurile desktop 1MB L2 cu o marja mai scazuta de profit. Aceasta schimbare afecteaza atat productia Rev.E cat si Rev.F, deoarece toate miezurile 1MBL2 vor fi alocate liniei Opteron.

Pastrarea miezurilor 512KB L2 pentru desktop va ajuta la eliminarea presiunii asupra productiei.