Agentia online de turism Vola.ro vrea sa atraga o investitie de 5-6 milioane de euro prin cedarea unui pachet minoritar de actiuni, suma obtinuta urmand sa sustina dezvoltarea companiei pe alte piete europene, a declarat pentru wall-street.ro, Daniel Truica, managing partner al companiei.

„In 2014 vrem sa ne dezvoltam la nivel international, adica sa intram pe o noua piata din Asia, pentru ca acolo este o crestere accelerata si deocamdata suntem prezenti doar in Vietnam. Urmarim tari asiatice precum Indonezia si Thailanda. La piata europeana ne uitam constant, dar pentru a ne extinde in Europa avem nevoie de un parteneriat cu un fond de investitii”, a explicat Truica.

Discutii cu fondurile de doi ani si jumatate

El a adaugat ca este in discutii cu fonduri de investitii de aproximativ doi ani si jumatate, dar ca nu poate spune daca anul viitor se va concretiza o tranzactie.

„Nu stii niciodata cand se intampla. Am avut oferte pe masa si nu am semnat pentru ca uneori nu ne-a placut evaluarea firmei. Alteori suma a fost pe placul nostru, dar termenii si conditiile nu erau OK. Daca vom avea o oferta care sa ne indeplineasca conditiile vom semna, dar pentru un pachet minoritar. Suma de care avem nevoie pentru extindere este de 5-6 milioane de euro”, a afirmat Daniel Truica.

Managerul nu a oferit detalii despre evaluarea Vola, un grup cu operatiuni din Romania, Polonia, Ucraina si Vietnam, insa in luna iulie a acestui an spunea ca acesta ar valora in jur de 27-30 milioane euro.

Daniel Truica (34 de ani) detine 33,3% din Vola.ro, firma inregistrata in Romania, restul de 66,6% fiind controlat de Moisey Investments, un fond de investitii inregistrat in Cipru.

Vola.ro (businessul din Romania) a avut anul trecut venituri 20,8 milioane de euro si profit net de 83.000 de euro, conform Ministerului de Finante.

In jur de 85% din veniturile din Romania sunt generate de vanzarile de bilete de avion, restul impartindu-se intre rezervari la hoteluri, pachete turistice, city break-uri, asigurari de calatorie, alte servicii (rent-a-car, evenimente corporate, transfer dinspre si catre aeroport).

"Cea mai mare crestere in 2014, de circa 80% fata de anul acesta, va fi pe segmentul de city break-uri", a explicat managerul.

Grupul Vola, cu operatiuni in patru tari, a avut afaceri de 45 de mil. euro anul trecut

Pe de alta parte, intregul grup a avut o cifra de afaceri de circa 45 de milioane de euro in 2012, dupa cum a declarat Truica pentru wall-street.ro.

Cea mai importanta piata externa pentru companie este Polonia (Fru.pl), urmata de cea din Vietnam (Avia.vn). si Ucraina (Avio.ua).

„Chiar daca este o tara comunista, in Vietnam este mai usor sa deschizi un business decat in Ucraina, pentru ca ei incurajeaza foarte mult afacerile private”, a mai spus Truica.

In prezent, Vola.ro are 52 de angajati, dintre care 43 lucreaza pentru call-center. In urmatoarea perioada, compania recruteaza pentru functii de web designer, manager de marketing pentru online si manager de dezvoltarea a businessului.

Infiintata in 2007, compania Vola.ro a fost lansata initial ca un business destinat studentilor.

Principalii concurenti ai Vola.ro sunt Paravion.ro, Decoleaza.ro sau Esky.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri