Cinci furnizori de servicii de comunicatii au depus oferte pentru instalarea de telecentre in 100 de localitati din mediul rural din 23 de judete, Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) urmand sa anunte furnizorul de serviciu universal pentru fiecare localitate pana la 20 iulie 2006, informeaza ANRC.

Ofertele au fost depuse de companiile SC TV Adler Trading SA, SC Rartel SA, SC Vodafone Romania SA, SC Orange Romania SA, Societatea Nationala de Radiocomunicatii SA.

Potrivit ANRC, fiecare furnizor castigator va avea obligatia de a instala, in localitatea sau localitatile pentru care va fi desemnat, cate un telecentru, oferind locuitorilor posibilitatea de a initia si primi apeluri telefonice locale, nationale si internationale si de a folosi serviciile de Internet si fax.

Principalul criteriu pe baza caruia ANRC va desemna ofertele castigatoare este costul net (subventia solicitata) pentru instalarea legaturii de acces si a echipamentelor, dar se va tine cont si de experienta anterioara in furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal, tarifele cu amanuntul ce vor fi practicate in cadrul telecentrului, modalitatea de asigurare a accesului la apelurile de urgenta, furnizarea de servicii suplimentare, asigurarea unor echipamente suplimentare precum si perioada de timp necesara punerii in functiune a telecentrului. Propunerea financiara va avea o pondere de 70% din punctajul total acordat pentru fiecare oferta.

Costul net al instalarii telecentrului, precum si pentru achizitionarea si asigurarea echipamentelor care vor fi instalate in telecentru va fi compensat de ANRC din fondul pentru serviciu universal. Telecentrele vor fi instalate progresiv pana la sfarsitul anului 2006.

Aceasta este cea de-a patra licitatie organizata de ANRC in cadrul programului national de instalare a telecentrelor. Primele trei licitatii s-au finalizat cu desemnarea a cinci companii care s-au angajat sa instaleze 108 telecentre. in prezent 34 de telecentre sunt deja functionale, iar restul de 74 vor fi instalate progresiv pana la sfarsitul lunii august.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri