Casa in care Steve Jobs a copilarit si in garajul careia a creat, alaturi de Steve Wozniak, primele computere Apple, situata in Silicon Valley, California, a fost declarata monument istoric, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Membrii comisiei pentru monumente istorice din Los Altos, in apropiere de San Francisco, au votat in unanimitate pentru acordarea acestui statut casei care, in prezent, apartine surorii lui Steve Jobs, decedat in octombrie 2011.

"Este vorba de casa natala a cofondatorului Apple Steve Jobs", spun membrii comisiei in hotararea lor. "Este vorba, de asemenea, de locul in care a fost fondat Apple si unde au fost asamblate primele 50 - 100 de computere Apple - atatea evenimente care reprezinta o importanta contributie pentru istoria si mostenirea culturala ale Californiei si SUA".

Celebrul garaj in care Steve Jobs si Steve Wozniak au creat compania al carei logo este un mar a ramas neschimbat de atunci, cu exceptia usii, care a trebuit sa fie inlocuita.

Casa, construita in 1951, a apartinut initial parintilor adoptivi ai lui Jobs

Citeste si:
Ce spune Bill Gates ca a invidiat cel mai mult la Steve Jobs
Bill Gates l-a laudat pe...

.
Steve Jobs, cofondator al companiei Apple, a murit la varsta de 56 de ani, in urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Filmele platformei de streaming Apple, lansate in cinematografe