„Este oarecum un dublu rol”, a spus Ashton Kutcher despre noua sa colaborare cu Lenovo, care va lucra cu specialisti ai companiei din intreaga lume. Kutcher, care a jucat in comediile „No Strings Attached”, „New Year’s Eve”, „What happens in Vegas” si in filmul lansat in acest an „Jobs/Steve Jobs. Omul care a schimbat lumea” , a studiat inginerie biochimie la Universitatea din Iowa.

In 2011, Kutcher a fost co-fondatorul unui fond de investitii, A-Grade Investments, alaturi de Ron Burkle si Guy Oseary. Pana in prezent, A-Grade a investit in mai multe companii din tehnologie, inclusive Airbnb, Flipboard, Foursquare, Path, Quora, Shazam, SoundCloud, Spotify, The Fancy si Uber.

Kutcher a contribuit ca filantrop la crearea Thorn: Digital Defenders of Children (www.wearethorn.org), iar acum trei ani Time Magazine l-a inclus in topul celor mai influenti 100 de oameni.

In acelasi an, compania sa, Katalyst, a fost numita in topul celor mai inspirationale companii inovatoare de catre Ad Age si una din cele mai inovatoare 10 companii nominalizate de Fast Company Magazine. In 2011, Kutcher a aparut in clasamentul Vanity Fair care a listat cei mai inovatori 50 de vizionari, antreprenori si talente ale ingineriei.