Cota de piata a tabletelor Apple a coborat, pentru prima oara, sub 30% in al treilea trimestru al anului curent, de la 33,1% in trimestrul doi si peste 40% in aceeasi perioada a anului precedent, conform unui nou raport al IDC.

Scaderea este atribuita faptului ca Apple nu a scos pe piata un nou iPad nici in al doilea si nici in al treilea trimestru, lasand astfel oportunitati deschise concurentilor ce produc tablete Android sau Windows 8.

Numarul total de tablete livrate la nivel global a crescut la 47,6 milioane in al treilea trimestru, de la circa 45 de milioane in trimestrul anterior.

Intre timp, numarul de livrari de iPad-uri a scazut de la 14,6 milioane in al doilea trimestru la 14,1 milioane in trimestrul ce include luna septembrie.

Ramane de vazut cat teren va putea recupera Apple odata cu lansarea de vineri a iPad Air si ulterioara a noului iPad Mini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri