Filiala locala a grupului Cisco l-a numit de la inceputul lunii noiembrie pe Dorin Pena, un tanar in varsta de 31 de ani, la conducerea operatiunilor la nivel local, el fiind responsabil in cea mai mare parte de gestionarea relatiei cu partenerii si clientii firmei, dar va administra si activitatea de vanzari a companiei.

Dorin Pena (foto) lucreaza pentru Cisco din 2007, insa indirect colaborarea sa a inceput cu compania inca din anul 2004, la varsta de 22 de ani.
Pena a detinut in cadrul Cisco mai multe functii, de la associate system engineer (in 2007), la strategic account manager, functie in care era responsabil de departamentul de service prividers, activitatate desfasurata in ultimii doi ani, inainte de numirea in pozitia de GM.
Noul country manager al Cisco il inlocuieste in acest fel pe Cristian Popescu,fostul manager care a decis sa urmeze noi oportunitati profesionale in afara companiei.
Cristian Popescu a fost general manager interimar dupa plecarea lui Bogdan Constantiescu in iulie 2009, si general manager din martie 2010.
Intr-un interviu acordat wall-street.ro, tanarul manager a vorbit despre principalele provocari care il asteapta pe piata si care vor fi principalele sale responsabilitati, o data cu preluarea mandatului.
“Romania este o piata dinamica, avem un potential de dezvoltare foarte ridicat pe pietele din regiune. In plus este important ca si companiile, clientii si viitorii parteneri sa intelegea necesitatea IT-ului intr-o companie. Vedem o transformare a pietei, tendintele principale se invart in jurul data centerelor, cloud computing-ului, dar si mobilitatii. In plus, fenomenul cunoscut si sub numele de «Internetul lucrurilor», care presupune interconectarea mai multor echipamente inteligente intre ele, este o caracteristica a viitorului in tehnologie”, a declarat Dorin Pena, la primul interviu acordat dupa preluarea functiei de director general al Cisco Romania.
Intrebat ce planuri are pentru anul care urmeaza, noul sef al Cisco Romania a declarat ca isi propune o consolidare a relatiei cu partenerii si dezvoltarea relatiei cu acestia, cat si cresterea prezentei pe zona de cloud computing.
“Modelul de consum s-a schimbat in ultimii ani. Acum vorbim despre servicii de virtualizare, in locul vechilor tehnologii, de o infrastructura care se bazeaza pe cloud computing, iar aceasta tendinta se va dezvolta continuu in anii ce urmeaza”, a completat Pena.
Tanarul manager in varsta de 31 de ani este absolvent al Colegiului National “I. L. Caragiale” din Ploiesti, iar de la 18 ani spune ca a intrat in contact cu domeniul retelisticii si cu compania Cisco. Totodata, el este absolvent al Unitersitatii “Politehnica” din Bucuresti.
Intre 2005 si 2006, Pena a mai ocupat functia de asistent universitar.

Sursa foto: Patrick Vrabie | Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri