Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel global, a redus numarul de executivi favoriti la preluarea functiei de CEO in cadrul companiei, dupa ce actualul sef al companiei, Steve Ballmer, a anuntat ca isi va incheia mandatul in urmatoarele luni.

Conducerea companiei i-a pastrat in cursa pentru viitoarea pozitie de CEO pe Alan Mulally, actualul director executiv al Ford si pe Stephen Elop, fostul executiv al Nokia.
Totodata, pe lista scurta de favoriti la preluarea mandatului, se mai numara trei directori din cadrul Microsoft, printre care fostul CEO al serviciului Skype – Tony Bates, actual responsabil al departamentului de dezvoltare si Satya Nadella, directorul serviciilor de cloud, transmite Reuters.
Imediat dupa anuntul lui Ballmer din urma cu cateva saptamani, Microsoft a avut pe lista circa 40 de posibili inlocuitori ai acestuia, insa lista reactualizata a redus considerabil numarul acestora la numai cinci.

Profilul candidatilor la sefia Microsoft

Alan Mulally (68 ani) este creditat cu o schimbare a mentalitatii si a modelului de business pe care le-a aplicat in cadrul Ford, reusind sa evite un colaps al producatorului american de automobile. Este inca neclar daca Mulally va parasi conducerea Ford pe care a preluat-o in anul 2006 si al carui contract cu grupul expira la finalul anului viitor. Apropiati ai CEO-ului Ford au precizat ca acesta este deschis la noi oportunitati.
Inainte de a fi CEO-ul companiei finlandeze Nokia, Stephen Elop (50 ani), s-a ocupat de divizia de software din cadrul Microsoft, fiind in prezent, pe bursa zvonurilor, candidatul ideal pentru a prelua compania americana.
O data cu incheierea tranzactiei de 5,44 miliarde de euro dintre Nokia si Microsoft, si cu decizia lui Elop de a parasi Nokia, sansele managerului pentru a conduce Microsoft au crescut foarte mult.
Atat Tony Bates (46 ani) cat si Satya Nadella (44 ani), cei doi executivi din interiorul companiei americane au experienta in domeniul conducerii anumitor departamente din cadrul Microsoft, Bates ocupandu-se in prezent de dezvoltarea si strategia business-ului pe segmentul tehnologic, in timp ce Nadella este responsabil de sectorul mobilitatii si al mediului online/cloud.

Sursa foto: captura alleywatch.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri