Pe 15 octombrie se vor cunoaste castigatorii celor doua licente 3G

Castigatorii licitatiei organizate de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) pentru acordarea ultimelor doua licente 3G vor fi anuntati in data de 15 octombrie 2006, a declarat, citat de Rompres, presedintele IGCTI, Catalin Marinescu. Caietul de sarcini pentru licitatia 3G a fost publicat spre consultare pe site-ul wwwigcti.ro, observatiile pe margina acestuia putand fi depuse pana la data de 12 iulie.

Potrivit presedintelui IGCTI, achizitionarea Caietului de sarcini va avea loc in perioada 17 iulie - 7 august, termenul limita de depunere a ofertelor fiind 4 septembrie. Costurile pentru achizitionarea unei licente 3G se ridica la 35 milioane dolari, suma care va merge integral la bugetul de stat.

In prezent, in Romania doi operatori de telefonie mobila detin licente 3G (Connex si Orange) care au castigat licitatia lansata de Ministerul Comunicatiilor in 2004. Pentru actualele doua licente si-au aratat interesul Cosmote Romania, SN Radio Comunicatii si Zapp.

Romania este a doua tara din Europa centrala si de est, dupa Slovenia, in care cetatenii au acces la servicii 3G, numarul utilizatorilor de astfel de servicii depasind in prezent 150.000.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri