Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a sanctionat Romtelecom cu o amenda de 300.000 lei pentru ca nu a respectat in totalitate obligatiile pe care si le-a asumat prin utilizarea licentei de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/ 420-425 MHz, scrie Mediafax.

In cadrul procedurii de acordare a licentei de comunicatii mobile in benzile de frecvente 410-415/ 420-425 MHz organizate de Autoritate in anul 2008, Romtelecom si-a asumat obligatia de a acoperi teritoriul national cu semnal radio intr-un procent de 90,05%, precum si de a acoperi un anumit numar de orase si drumuri corespunzatoare fiecarei faze de dezvoltare a retelei.

"Pentru a verifica indeplinirea acestor obligatii, ANCOM a efectuat o campanie de masuratori pe teren care a inclus 4.474 din cele 4.975 de drumuri pe care operatorul s-a obligat sa le acopere in baza licentei detinute, respectiv 268 din cele 269 de orase asumate prin licenta. In urma centralizarii rezultatelor, inspectorii ANCOM au constatat ca un numar de 1.785 de drumuri nu sunt acoperite in proportia asumata prin licenta, iar in 20 dintre localitatile masurate acoperirea cu semnal radio este mai mica decat cea asumata de operator", se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Potrivit ANCOM, nerespectarea de catre operator a obligatiilor de acoperire, potrivit licentei de utilizare a frecventelor radio in vederea furnizarii de retele si servicii de comunicatii mobile, constituie contraventie si a fost sanctionata de ANCOM cu amenda in valoare de 300.000 lei.

Pe aceste frecventele mentionate pot fi oferite servicii de voce, servicii de transmisiuni de date la o viteza medie de transfer download de 128 Kb/s si servicii specifice sistemelor PAMR (servicii de voce push to talk, servicii simultane de voce si date, servicii de dispecerat, prioritizarea si punerea in asteptare automata a convorbirilor, convorbiri intre componentii unui grup definit, alocare dinamica in grupuri). Serviciile optionale ce pot fi oferite sunt servicii de localizare, de pachete de date/IP, capabilitatea de a furniza servicii de retele private virtuale (VPN) si aplicatii video.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri