Producatorul american de software Oracle Corp. a dat astazi publicitatii rezultatele sale financiare aferente ultimului trimestru fiscal al companiei din SUA (lunile martie-mai). Astfel , Oracle a inregistrat un miliard de euro profit trimestrial, acesta fiind datorat cresterii cu 27% a vanzarilor de software, potrivit BBCNews. In acelasi timp, veniturile companiei au crescut cu 29% pana la 3,87 miliarde de euro.

Directorul financiar al Oracle a pus aceste rezultate pe seama vanzarilor foarte bune inregistrate pe segmentul aplicatiilor de baze de date, segment care a crescut cu 18%. SAP, unul din rivalii Oracle, isi va prezenta rezultatele pe 20 iulie. Steve Bauer, purtator de cuvant la SAP, a declarat ca asteptarile sunt ridicate si la compania pe care o reprezinta, adaugand ca vanzarile SAP in SUA au fost ridicate in ultimii ani, existand deja un trend in acest sens. Am inregistrat 14 trimestre consecutive de crestere, iar un trimestru bun nu inseamna neaparat un trend, a declarat Bauer.

Cotatiile Oracle au scazut in orele urmatoare prezentarii rezultatelor financiare, Bursa Nasdaq inchizandu-se la o cotatie de 14.25 dolari. In acest an actiunile Oracle au crescut cu 14% depasind cresterea de sapte procente a SAP, in timp ce IBM a scazut cu 6% iar Microsoft cu 15%.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri