Intel Romania, filiala locala a celui mai mare producator mondial de microprocesoare, se extinde prin deschiderea unui birou in Cluj-Napoca, unde lucreaza 35 de angajati, care dezvolta software educational, ca urmare a achizitiei la nivel global a companiei Kno.

Kno dezvolta software educational pentru clasele 1-12 si ofera solutii pentru eReadere si eTextbooks, unelte de colaborare si evaluare a activitatii din clasa, managementul licentierii si distributiei de carti, precum si solutii complete pentru scoli, incluzand date analitice despre activitatea si evolutia fiecarui elev.

Inovatiile Kno pot fi rulate pe diferite dispozitive si sisteme de operare, fie ca este vorba de iOS, Windows sau Android.

Compania are centre de dezvoltare de software educational in Statele Unite ale Americii si India. In Europa unicul birou Kno este cel din Cluj-Napoca. Intel si Kno au colaborat si inainte de achizitie, inovatiile Kno facand parte din suita software Intel Education Solutions. De asemenea, Kno s-a aflat in portofoliul de companii al fondului de investitii Intel Capital.

Momentan, prezenta Intel in Romania este reprezentata de:

o Biroul de Vanzari si Marketing - Bucuresti;
o Centrul de Dezvoltare Software, Intel Romania Software Development Center – Bucuresti
o Centrul de Dezvoltare de Software Educational – Cluj-Napoca;
o Subsidiara companiei Wind River - Galati

La Bucuresti, sunt localizate biroul de vanzari si marketing, care asigura relatia cu partenerii de business si promoveaza si vinde tehnologii, produse si servicii Intel, si centrul de dezvoltare software Intel Romania, deschis in 2010.

Centrul se ocupa in principal cu cercetarea si dezvoltarea software open source pentru dispozitive mobile.

La Galati, Intel detine subsidiara Wind River, unde se dezvolta software indeosebi pentru dispozitive embedded (integrate), regasite in industrii precum cea auto, aerospatiala, securitate sau sanatate.

In urma anuntului achizitiei companiei Kno, Intel Romania are angajati si la Cluj-Napoca; acestia se ocupa cu dezvoltarea de software educational. Echipa de la Cluj lucreaza pentru divizia Intel Education, din cadrul grupului de vanzari si marketing Intel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri