Romania este a doua tara in regiune dupa Polonia in ceea ce priveste numarul de angajati ai Intel, a declarat pentru wall-street.ro, Adrian Cioroianu, manager de dezvoltare a businessul in cadrul filialei locale a celui mai mare producator mondial de microprocesoare.

Intel are in Romania in jur de 380 de angajati, fata de zece in urma cu trei ani, cand compania avea la nivel local doar un departament de vanzari si marketing.

Dintre acestia, cei mai multi, aproximativ 200, lucreaza la Galati in centrul de software care a devenit al Intel dupa achizitia Wind River Software in 2009.

Alti 140 lucreaza in centrul de dezvoltaresi cercetare software (IRDSC) deschis de Intel in 2010 la Bucuresti, 10 fac parte din divizia de marketing si vanzari (aflata tot in Bucuresti), iar 35 sunt in biroul din Cluj-Napoca. Angajatii de la Cluj au fost preluati luna aceasta de companie dupa ce Intel a cumparat la nivel global dezvoltatorul de software educational Kno. Kno are birouri in Statele Unite ale Americii, India si Europa, insa singurul birou din Europa al companiei este cel din Cluj-Napoca.

«Pana la achizitie cei de la Kno lucrau pentru piata din SUA, dar acum incercam sa gasim metode prin care sa lucram cu si ei si pentru Romania si sa aducem inovatiile lor si in scolile noastre”, a afirmat Cioroianu.

Cei 380 de angajati ai Intel in Romania fac ca tara noastra sa fie a doua in regiune, dupa Polonia, in privinta numarului de salariati ai companiei.

“Polonia este in fata noastra pentru ca acolo se afla un centru software cu aproximativ 600 de oameni. Cele mai mari tari europene ca numar de angajati sunt Irlanda si Marea Britanie pentru ca acolo avem si fabrica, apoi urmeaza Franta si Germania, unde se afla centre regionale pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Insa, numarul de angajati din Romania, in principiu, va creste, dar depinde si de economie, daca ne ajuta sau nu. Si vom creste pentru ca noi avem multa incredere in inginerii software din Romania. Chiar si atunci cand s-a ales tara pentru deschiderea centrului de soft a fost o batalie intre Romania si Irlanda si multi au crezut ca va fi aleasa Irlanda datorita fabricii pe care o avem acolo, dar nu a fost asa”, explica Adrian Cioroianu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri