Gigantul japonez Toshiba a anuntat ca va lansa recorderul inovativ bazat pe format HD DVD pe data de 14 iulie.
Toshiba se asteapta ca primul recorder HD DVD din lume echipat cu hard disc drive sa fie lansat pe piata la pretul de 3.466 USD.
Lansand primul HD DVD player din lume in martie, Toshiba este liderul in lansarea noii tehnologii a discului optic HD DVD, care concureaza cu standardele Blu-ray oferite de catre Sony si Matsushita Electric Industrial.

Eroarea acestora de a gasi un format unic a consolidat calea unei batalii costisitoare similare cu neintelegerile VHS-Betamax care au cauzat confuzie printre utilizatori la inceputul anilor 80.

La baza ambelor formate se afla laserele albastre care detin o raza mai scurta decat cele rosii folosite in echipamentele DVD actuale, permitand discurilor stocarea datelor la densitati avansate, necesare pentru filme high-definition si TV.

Sony ofera recordere Blu-ray din anul 2003, pretul retail fiind 3,920 USD, insa datorita unei probleme software nu au fost adoptate in mediu larg.
Samsung Electronics a anuntat in aprilie ca amana lansarea playerului Blu-ray propriu din data de 23 mai pana in data de 25 iunie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »