Orlando Nicoara, directorul general al netBridge, a demisionat joi din functie, sub pretextul neintelegerilor cu actionariatul firmei. Urmatorul pas in cariera sa ramane inca necunoscut, el urmand sa fie facut public in aceasta saptamana.
Orlando Nicoara, fostul director netBridge, cel mai important jucator pe piata de advertising on-line din tara, cu o cota de piata de peste 50% prin divizia Boom.ro, si-a anuntat joi pe blogul sau (www.orlando.ro) demisia din functia de director general al netBridge.

Daca initial au existat doar zvonuri care admiteau ca plecarea a fost generata de neintelegerile dintre Orlando si reprezentantul principalului investitor in netBridge, Andrei Siminel, presedintele bursei electronice RASDAQ si directorul general NCH Advisors, Nicoara a confirmat pentru Wall-Street ca este o certitudine faptul ca neintelegerile dintre mine si Andrei Siminel au determinat plecarea mea de la netBridge. Andrei Siminel nu a putut fi contactat de catre jurnalistii Wall-Street pana la inchiderea acestei editii.

Compania NCH Advisors Romania, care a investit in Internet si prin mai multe vehicule financiare de tip off-shore, inregistrate in Cipru, administreaza si fondurile de investitii Broadhurst si Lindsell, fiind unul dintre cei mai importanti investitor in companiile cotate la Bursa de Valori Bucuresti, prin detinerea unor participatii minoritare sau majoritare.

Speculatiile nu au intarziat sa apara, in presa vehiculandu-se diverse informatii. Mai precis, Hotnews.ro, a publicat un material cu titlul Vantu vrea sa controleze si internetul?, in care se faceau speculatii pe marginea demisiei lui Orlando, mai precis la faptul ca aceasta ar putea avea legatura cu o actiune expansionista a lui Sorin Ovidiu Vantu pe Internet. Surse in cunostiinta de cauza au comentat aceste informatii spunand ca nu au nici o legatura cu realitatea, declaratiile fiind completate de insusi Nicoara care a afirmat pentru Wall-Street: cu siguranta nu poate fi vorba de asa ceva.

Aceleasi surse au dezvaluit Wall-Street ca Orlando Nicoara ar fi in tratative cu Adrian Sarbu, unul dintre cei mai influenti manageri din mass-media romaneasca (asa cum este vazut de catre cititorii Wall-Street), acest lucru urmand insa a fi confirmat sau infirmat saptamana aceasta, cand fostul director general al netBridge va face declaratii in legatura cu viitoarea sa destinatie.

Mutarea de pe piata afecteaza netBridge

Ionut Oprea, directorul de comunicare al companiei, explica pentru Wall-Street ce inseamna pentru netBridge plecarea lui Orlando din functia de director general: In masura in care rolul lui in dezvoltarea companiei nu a fost de simplu manager sau de lider, se poate spune ca netBridge va avea intr-o oarecare masura de suferit.

Situatia nu este deloc roz, persoane din interiorul grupului, care au preferat sa pastreze anonimatul precizand ca majoritatea angajatilor netBridge i s-au alaturat lui Orlando, o parte dintre acestia prezentandu-si demisiile in cursul zilei de vineri, situatia fiind caracterizata ca o adevarata "revolta". Ionut Oprea nu a dorit sa comenteze aceste informatii, ulterior mentionand insa ca vineri mi-am inaintat demisia si acum voi ramane doua saptamani la netBridge, in preaviz.

De asemenea, o alta miscare a fost facuta de Cristian Ditoiu, "primul partener netBridge, cel care coordona si detinea procente in Referat.ro, SfatulMedicului.ro, e-Referate.ro si 220.ro si-a anuntat si el plecarea", cu o zi inainte de plecarea lui Orlando, dupa cum specifica acesta in blogul sau. Cristian Petriceanu, ex-managing director al TBWA / Bucuresti a fost numit director interimar al netBridge, urmand ca in cursul acestei saptamani compania sa revina cu un comunicat oficial si cu noi anunturi.

Dupa cinci ani petrecuti la netBridge, dintre care un an si patru luni in functia de director general, Orlando recunoaste in finalul mesajului de pe blogul sau ca Imi prezint demisia din toate functiile detinute la netBridge, lasand in urma cea mai puternica companie de pe internetul romanesc. A fost cea mai grea decizie luata de mine pana acum. In septembrie s-ar fi implinit 5 ani. A fost frumos. Le multumesc colegilor din echipa netBridge si partenerilor pentru tot si le urez mult succes. Voi ramane in Internet pt ca asta stiu sa fac cel mai bine. Cu toate acestea, refuza sa ofere alte detalii, afirmand ca dupa ce se va linisti, va face si acest lucru.

Orlando Nicoara si-a inceput activitatea ca director de dezvoltare al netBridge in 2001 cand compania "avea doua site-uri de succes, Okazii.ro si Trafic.ro, ambele lansate in 2000". Ascensiunea netBridge dar si a grupului a fost posibila in urma unui lung sir de aliante si achizitii care a adus in acelasi grup si companiile Vodanet, iMedia si Softure, alaturi de care netBridge formeaza "cel mai important grup si aliante de companii cu activitate pe internet" din Romania, Orlando oferind pe blogul sau mai multe detalii despre business si despre fata ascunsa a publicitatii online din Romania.

Piata publicitatatii online ramane in echilibru

Cat despre situatia in care se va afla publicitatea online in Romania dupa plecarea lui Nicoara, Ionut Oprea sustine ca piata publicitatii online nu se va dezechilibra. Boom.ro, agentia de publicitate online a netBridge lansata in octombrie 2001, a inregistrat in 2005 o cota de peste 50 % din piata de publicitate on-line din Romania, estimata la 3 milioane EUR.

Pentru 2006, majoritatea vocilor estimeaza dublarea pietei, pana la o valoare de 6 milioane EUR, continuand trendul din ultimii ani in care publicitatea online a reprezentat segmentul cu cea mai rapida dinamica. Ramane de urmarit insa impactul acestei miscari pe piata, cea mai mare parte a publicatiilor trusturilor de presa Ringier, MediaPro, Intact Advertising si Catavencu fiind reprezentate la acest moment de catre Boom.ro in privinta vanzarilor spatiilor de publicitate online.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri