Sistemul de operare mobil Windows Phone, dezvoltat de catre Microsoft, castiga tot mai mult teren in Europa, reusind ca in ultimul trimestru sa depaseasca pragul de 10% din piata, conform datelor centralizate de catre compania de cercetare Kantar Worldpanel publicate de GSMArena.com.

Vanzarile de echipamente dotate cu Windows Phone a crescut de peste doua ori intr-un singur an, de la 4,7% in T3 din 2012, la 10,2% in T3 din acest an.
Reusita Microsoft se datoreaza in special modelelor de telefoane entry-level, unde Nokia Lumia 520 a reusit sa vanda aproape o patrime din volumul total de dispozitive cu WP.
Datele sunt disponibile pentru cinci state din regiunea Europei: Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania.

Situatia este un pic diferita in Marea Britanie, unde 75% din smartphone-urile Nokia vandute au fost modelele Lumia 520 si Lumia 620, iar tendinta este oarecum similara si pe celelalte piete din regiunea Europei.
Pe piata din Marea Britanie, Windows Phone s-a bucurat de un succes neasteptat, unde cota de piata a crecut de la 4,6% in 2012, la 12% in semestrul incheiat in luna octombrie.
In crestere ramane si sitemul de operare Android dezvoltat de catre Google, care a cunoscut o evolutie de 7% a cotei de piata in T3 2013 comparativ cu aceeasi perioad a anului trecut, in timp ce sistemul de operare mobil iOS dezvoltat de catre Apple a cunoscut un declin de 5,4%.
Chiar daca Apple a consemnat o scadere pe piata europeana, in Japonia si SUA iPhone-urile s-au vandut ca painea calda – piete pe care compania detine 76,1%, respectiv 52,8%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri