Industria de software antivirus a crescut cu 13,6% in 2005, avand un venit total de 4 miliarde dolari, potrivit unui raport al firmei Gartner.
Perspectivele viitoare in ceea ce priveste piata sunt imbucuratoare, date fiind predictiile Gartner care au anuntat o crestere de doua cifre a acestei piete in scurt timp. Cea mai mare crestere s-a inregistrat in Canada, urmata de Orientul Mijlociu si Africa si regiunea Asia/ Pacific, informeaza Rompres.

Se asteapta ca vendorii sa adauge caracteristici de securitate software-ului, precum functii antispyware si firewall, in conditiile in care produsele devin tot mai performante, a declarat Nicole Latimer-Livingston, analist la Gartner.

Piata pentru antivirusi stand-alone si pentru produsele antispyware pentru business si consumatori va incepe sa scada, in timp ce interesul pentru pachetele de produse de securitate end-point va incepe sa creasca, a precizat Latimer-Livingston.

Potrivit Gratner, compania Symantec detine 53,6% din piata, urmata fiind de companiile McAfee cu 18,8% si Trend Micro cu 13,8%. “Se asteapta ca patrunderea Microsoft in piata antivirus sa provoace o mai mare competitie a preturilor, care va duce la scaderea oportunitatilor venitului pietei”, a subliniat analistul Gartner.

Gartner a aratat ca intreprinderile au avut o cota pe piata antivirus in 2005 de 51,5%, in timp ce segmentul clientilor a inregistrat 48,5%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri