Dezvoltatorul IT rus, Yota Devices, a lansat primul sau smartphone cu ecran fata-verso si spera ca va patrunde pe pietele din Europa si Orientul Mijlociu, castigand cota de piata in fata concurentei, scrie Business Insider.

Bogata in petrol, Rusia este o piata importanta pentru telefoane mobile straine, cum ar fi Apple si Samsung Electronics, dar pana acum nu a avut succes in proiectarea de telefoane mobile.

Yota Devices intentioneaza sa vanda telefonul in 20 de tari anul viitor, dupa ce a intrat pe pietele din Austria, Franta, Germania si Spania.

"Daca am lovi intr-adevar piata, vom fi fericiti pentru ca in doi-trei ani toata lumea ne va copia", a declarat seful executiv al Yota Devices, Vlad Martynov, care a facut referire la succesul iPhone de la Apple de la lansarea acestuia in 2007. Momentan, nu este pe lista si o lansare pe piata din SUA.

Chiar si asa, analistii contrazic planurile de lansare ale companiei rusesti. „In mintea oamenilor, Yoda Devices nu este un brand, nu este Samsung, Nokia sau Apple, care au propriii fani. Nimeni nu va astepta un telefon de la YodaDevices”, crede analistul IT, Denis Kuskov, de la publicatia TelecomDaily din Rusia.

Smartphone-ul cu doua ecrane, cu sistem de operare Android, va costa 600 de dolari in magazinele rusesti, mai putin cu 270 de dolari decat iPhone 5C cu aceeasi memorie. In Europa, telefonul rusesc va costa 680 de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri