Cererea pentru sisteme de taxare flexibile, in timp real, este determinata atat de cresterea numarului de clienti pre-paid - care necesita sisteme de taxare a apelurilor in timp real - cat si de inmultirea serviciilor de date de tipul ringtone-urilor si al descarcarilor de muzica de pe Internet.

“Rezultatele acestui test de performanta demonstreaza abilitatea companiilor Amdocs si IBM de a furniza o solutie de infrastructura accesibila si scalabila, astfel proiectata incat sa vina in intampinarea nevoilor de afaceri ale clientilor nostri,” a declarat Jeff Howard, director in cadrul diviziei IBM System p.

Testul de performanta a platformei software Amdocs Charging 6 ruland pe servere IBM System p5 595 a evidentiat un numar constant de circa 15.000 de apeluri pe secunda sau aproximativ 22 milioane de apeluri pe ora pentru clientii pre-paid.

Abilitatea de a taxa clientii in timp real, in functie de nivelul in care acestia folosesc anumite resurse reprezinta o necesitate pentru orice funizor care doreste sa ofere servicii de date mobile cu valoare adaugata si sa practice aproximativ aceleasi tarife atat pentru clientii pre-paid, cat si pentru abonati.