Un barbat din statul american Florida a cumparat un automobil electric Tesla Model S de la o reprezentanta Lamborghini platind 91,4 bitcoini pentru masina al carei pret se ridca la 103.000 de dolari, potrivit CNN, scrie Mediafax.

"S-a folosit o moneda electronica pentru a cumpara o masina complet electrica", se arata pe blogul dealer-ului Lamborghini din Newport Beach.

Cumparatorul, care a vrut sa ramana anonim, a achizitionat masina Tesla la pretul de 103.000 de dolari, echivalentul a 91,4 bitcoini la cotatia de marti, ziua in care a avut loc tranzactia, a declarat directorul de marketing al dealer-ului, Cedric Davy.

Clientul a contactat firma pentru a intreba despre posibilitatea unei tranzactii in bitcoini, dupa ce a fost refuzat anterior de alti vanzatori de autovehicule.

"Am mai auzit, dar nu cunosteam subiectul foarte bine, asa ca ne-am documentat si am cautat modalitati de a converti bitcoin in dolari", a spus el.

Citeste si:
Un barbat din Bucuresti a amenintat ca-si arunca masina in aer la o...
Alerta in Bucuresti: Un...

Momentul tranzactiei a fost unul fericit pentru cumparator, noteaza CNN. Bitcoin, cu o volatilitate mult mai ridicata decat a unei monede obisnuite, a scazut puternic la numai cateva zile.

Dealerul nu a avut insa de pierdut dupa ce firma de procesare de tranzactii cu bitcoini BitPay a operat pretul de marti atat pentru cumparator, cat si pentru vanzator.

Dupa ce s-a raspandit informatia referitoare la vanzarea in bitcoini, dealerul a primit circa 10 telefoane de la alte persoane interesate sa cumpere folosind moneda digitala.

"Toti oamenii astia au bitcoini, iar unii dintre ei incearca sa-i cheltuiasca", a spus Davy.

Citeste si:
Tesla a instalat statii de incarcare Supercharger in Bulgaria
Tesla a instalat statii de...

Chiar daca moneda este utilizata pentru numite tipuri de plati sunt inca dificultati in ceea ce priveste autorizarea de guverne si banci. Banca centrala a Chinei a interzis in aceasta saotamana institutiilor financiare sa deruleze tranzactii cu bitcoini.

Bitcoin a depasit recent pragul de 1.000 de dolari, dupa ce valoarea monedei digitale a crescut spectaculos, de peste 76 de ori, pe parcursul ultimului an. Bitcoin a continuat sa urce, ajungand la peste 1.200 de dolari, insa vineri s-a prabusit pe piata americana pana la 865 de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
I-a speriat ANAF pe cei care plateau in bitcoin la magazinele din Romania?
Setari Cookie-uri