Ratingul acordat companiei Mobifon se imbunatateste

Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's a reafirmat ratingurile acordate operatorului de telefonie mobila Vodafone, dupa anuntul privind preluarea controlului asupra companiilor MobiFon si Oskar Mobil, se arata intr-un comunicat al Agentiei.
In ceea ce priveste ratingurile acordate MobiFon si TIW, Standard&Poors a anuntat ca acestea sunt in curs de revizuire, cu perspective pozitive.

Potrivit S&P, capacitatea de indatorare a MobiFon continua sa se imbunatateasca pe fondul cresterii bazei de clienti, care sustine majorarea veniturilor si a profitului brut. Intarirea acestui element ar putea duce la imbunatatirea ratingului acordat MobiFon in viitorul apropiat.

Totusi, ratingul operatorului roman va fi plafonat la "BB plus", echivalent cu cel acordat Romaniei pentru creditele in valuta.

Si agentia de rating Moody's a anuntat ca ar putea revizui in sens pozitiv ratingul MobiFon. Astfel, potrivit comunicatului Moody's Investors Service, ratingurile MobiFon Holdings BV supuse reevaluarii sunt cel aferent creditelor, stabilit la "B1", si cel aferent unei emisiuni de obligatiuni de 225 de milioane de dolari, cu scadenta in 2010, stabilit la "B3". Pentru seria de obligatiuni de 300 de milioane de dolari cu scadenta in 2008, emisa de MobiFon, calificativul este "B1".
Reamintim ca Vodafone a anuntat ca va cumpara de la grupul canadian Telesystem International Wireless Inc (TIW) un pachet de 79% din actiunile MobiFon si toate actiunile Oskar Mobil din Cehia in schimbul a 3,5 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri